Olympische Spelen 2024

Nieuws - 26 juni 2024 - Student News

We zijn trots op onze topsporters

Op 26 juli wordt de Olympische vlam in Parijs ontstoken en kunnen we twee weken lang genieten van vele mooie sportprestaties van Team NL. Onder de deelnemers aan de Olympische Spelen zijn 9 topsporters die aan de TU Delft studeren of gestudeerd hebben.

De TU Delft is enorm trots op alle sporters.  De roeiers; Roos de Jong, Laila Youssifou, Tessa Dullemans, Willemijn Mulder en Ralf Rienks gaan straks op de Olympische roeibaan hun krachten  meten met roeiers van over de hele wereld.  Zwemmer Sean Niewold gaat voor een mooie prestatie in het Aquatics Center. Justen Blok maakt deel uit het Nederlands Hockeyteam, Jan Driessen hoopt deel uit te maken van de Nederlandse 3×3 basketbalselectie en Annette Duetz gaat samen met haar zeilpartner voor de derde keer op jacht naar een medaille in de 49er FX klasse.

Hun portretfoto’s zijn inmiddels levensgroot te bewonderen in de entreehal van X. Daarnaast publiceert Delta elke week een persoonlijk interview met één van de sporters.  Tijdens de Olympische Spelen zullen wij hun prestaties op de voet volgen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven, volg dan het Elite Sports Instagramaccount en de topsportpagina op onze website.

Vanuit Delft wensen wij hen alle negen veel succes en vooral ook veel plezier met deze unieke ervaring!