Onderwijs
Bij het volgen van onderwijs komen verschillende dingen kijken. Ben je op zoek naar informatie over de academische jaarindeling, roosters of het honours programme? Dan ben je hier aan het goede adres. Alle algemene informatie gerelateerd aan onderwijs vind je op deze pagina.
Meer specifieke onderwijsinformatie over jouw opleiding vind je op de studentenportal van je faculteit.
Welkom nieuwe student
Ben je net begonnen aan de TU Delft? Welkom!
Alle informatie die voor nieuwe studenten van belang is, hebben we gebundeld op 1 pagina. Waar vind ik mijn rooster? Hoe kom ik aan een campuskaart? Waar ontmoet ik medestudenten? Handig om goed van start te gaan en te genieten van het begin van je studietijd.
Academische jaarindeling
Het studiejaar is opgedeeld in 5 perioden; onderwijsweken, roostervrije weken, tentamenweken en vakanties. Deze 5 perioden en de soorten weken vind je in de Academische jaarindeling. Sommige opleidingen hebben een speciale jaarindeling.
Roosters
Waar vind ik mijn onderwijsrooster? Wat zijn de collegetijden? Wanneer kan ik zien waar ik mijn tentamen moet doen? Antwoord op al deze vragen vind je op de pagina Roosters.
» Roosters
Vakken
Om een vak te kunnen volgen meld je jezelf op tijd aan voor vakken. De manier waarop je je aanmeldt is niet voor alle opleidingen hetzelfde.
» Vakken
Tentamens
Hoe en wanneer kan ik me inschrijven voor tentamens? Wat mag en mag niet tijdens een tentamen? Hoe kan ik zien of ik mezelf heb ingeschreven voor een tentamen. Antwoord op deze vragen en tal van andere vragen vind je onder Tentamens.
Minors
In het eerste semester van het derde bachelorjaar volg je een minor. Het aanbod waaruit je kunt kiezen en informatie over aanmelden, inschrijven, uitschrijven en ander praktische zaken staan op de Minor-pagina’s.
» Minors
Study Abroad
Tijdens je studie heb je de mogelijkheid om op uitwisseling (exchange) te gaan naar een partner universiteit in het buitenland. Welke mogelijkheden zijn er? Wat komt daarbij kijken? Verken de opties op de pagina Study Abroad.
Internship (abroad)
Stage als onderdeel van je studie kan ook in het buitenland. De mogelijkheden, procedure en ondersteuning die daarbij horen, vind je onder Internship abroad.
Honours programme
Je kunt, als je bovengemiddeld presteert, ervoor kiezen om een uitdagend, extra-curriculair programma samen te stellen. Dit kan in je bachelor en/of in je jaster. De voorwaarden en mogelijkheden lees je op de pagina Honours Programme.
Na het studeren
Afgestudeerd, en dan? Wat moet ik regelen en hoe? Wat heeft de universiteit me dan nog te bieden? Een uittreksel van je diploma aanvragen, nieuws en activiteiten voor alumni, en het lifelong learning aanbod vind je hier.