Begeleiding
Tijdens de kerstvakantie
De studentdecanen, studentpsychologen en Career Services zijn afwezig van maandag 23 december 2024 t/m zondag 5 januari 2025. Tijdens deze periode zijn er geen workshops, individuele sessies of inloopspreekuren. De studieadviseurs zijn mogelijk wel aanwezig en het online materiaal is 24/7 het hele jaar door voor je beschikbaar:
e-tool Gezondeboel – essential study skills – making study choices – career toolkit – spoed
Waar kan ik terecht voor hulp?
Zoek je mentale ondersteuning, antwoord op je niet studie-gerelateerde vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? Tijdens de kerstvakantie staat er een coach van MoTiv voor je klaar.
Dagelijks (inclusief weekend- en feestdagen) bereikbaar tussen 16.00 – 18.00 uur en 20.00 – 22.00 uur.
Bel 015 – 200 60 60 of gebruik de chatfunctie op de website.
In geval van nood:
- Bij levensbedreigende situaties bel 112.
- Bij suïcidale gedachten bel 113 of 0800-0113 (gratis). Of chat anoniem via www.113.nl.
- Noodnummer binnen de TU Delft wat je 24 uur per dag kan bellen: 015 – 278 88 88.
Meer informatie over ondersteuning en contact bij spoed of crisis vind je op de Contact bij spoed/crisis pagina van TU Delft.
Zoek je hulp? Of heb je ondersteuning nodig bij (onderdelen van) je studie? Voor studenten zijn er verschillende opties voor begeleiding en ondersteuning tijdens je studie.
Studieadviseurs
Studieadviseurs zijn je eerste aanspreekpunt als je ondersteuning zoekt bij studiegerelateerde kwesties. Ook voor coaching/training in studievaardigheden kun je terecht bij een studieadviseur. Zij helpen je als je te maken hebt met complexere persoonlijke problemen die je studie beïnvloeden.
Contact bij spoed / crisis
Als je problemen zo urgent zijn dat je niet kunt wachten op een afspraak, bekijk dan de opties voor directe hulp.
Studeren met functiebeperking
Aan de TU Delft zijn studenten verbonden die te maken hebben met bijvoorbeeld dyslexie, AD(H)D, een chronische ziekte, een visuele, auditieve of motorische beperking of een autismespectrumstoornis. Heb je moeite met studeren door een functiebeperking? Bekijk hier de mogelijkheden voor ondersteuning.
Psychologen
De psychologen zijn er om jou als student kortdurend te ondersteunen en te begeleiden bij (psychische) problemen die je studie belemmeren. Elke doordeweekse dag zijn er inloopspreekuren.
Vertrouwenspersoon
Vertrouwenspersonen geven steun en advies aan studenten die te maken hebben met ongewenst gedrag of ongelijke behandeling binnen hun studie. Denk bijvoorbeeld aan: pesten, discriminatie, stalking, (seksuele) intimidatie, machtsmisbruik en geweld.
Studieherkeuze
Twijfel je over je studie? Weet je niet zeker of je wilt doorgaan of een nieuwe studie wilt beginnen? De studiekeuzeadviseur is er om jou te helpen.
Studentendecanen
Je eerste aanspreekpunt bij vragen en problemen rond je studie is altijd je studieadviseur op de faculteit. Je studieadviseur kan je doorverwijzen naar de studentendecanen.
Financiële ondersteuning bij overmachtssituaties
Wanneer jij studievertraging oploopt door een situatie die je niet zelf in de hand hebt, kom je mogelijk in aanmerking voor een DUO-voorziening of financiële ondersteuning uit de Regeling Profileringsfonds (RPF).
Informatie voor mantelzorgers
Bied je als student mantelzorg aan een hulpbehoevende uit jouw directe sociale omgeving? De combinatie studeren/mantelzorg verlenen kan intensief zijn. Lees hier meer over de ondersteuning die je op dat moment kan krijgen.
Zwangerschap en studerende ouder
Raak je zwanger tijdens je studie? Of ben je een studerende ouder? Mogelijk kom je in aanmerking voor voorzieningen van de universiteit. Wellicht zijn er vormen van financiële steun mogelijk.
Topsportcoördinator
Topsport en studie vereisen volledige inzet. De TU Delft helpt studenten die beide combineren, door te investeren in talentontwikkeling binnen en buiten de collegebanken.
MoTiv
De medewerkers van MoTiv zijn er voor je als je wordt geconfronteerd met een ingrijpende gebeurtenis. Ze staan voor je klaar als je daarover wilt praten. Maar bieden ook andere ondersteuning in de vorm van workshops, cursussen en trainingen aan. Als het nodig is word je doorverwezen.
» MoTiv
Maak je je zorgen om een medestudent
Maak je je zorgen om een medestudent en wil je tips hoe je hiermee om kan gaan?