Studentendecanen
Je eerste aanspreekpunt bij vragen en problemen rond je studie is altijd je studieadviseur op de faculteit. Je kunt door je studieadviseur doorverwezen worden naar de studentendecanen voor:
- Financiële ondersteuning in geval van studievertraging door bijzondere omstandigheden
- Faciliteiten en kortdurende begeleiding bij het studeren met een functiebeperking (Horizon) of chronische ziekte
- Ondersteuning bij het doen van een aanvraag bij een particuliere fonds of complexe vraagstukken rondom de (verdere) financiering van je studie
- Ondersteuning bij het indienen van een klacht of bezwaar (onderwijs gerelateerd)
- Ondersteuning bij complexe vragen rond regelingen en/of faciliteiten
Het is verstandig op tijd hulp te vragen. Niet alleen is dan de kans het grootst dat je goed ondersteund kunt worden, maar is het tijdig inschakelen van ondersteuning een voorwaarde om in aanmerking te komen voor sommige reglingen.
Heb je een vraag voor de studentendecanen? Stuur een mail naar centralcounsellors@tudelft.nl of meld je aan voor ons spreekuur.
Suze-Anne van Geffen
Aanwezig: ma-di-do-vr
Suze-Anne is juriste en coach/counsellor en heeft ruim 20 jaar ervaring met het begeleiden van studenten in het hoger onderwijs. Sinds 2006 is zij werkzaam bij de TU Delft als studentendecaan. Haar hoofdpunten zijn de advisering m.b.t. de regelingen voor financiële ondersteuning en de begeleiding van studenten met een functiebeperking.
Tineke Dijkstra
Aanwezig: ma-di-woe
Tineke Dijkstra is sinds oktober 2015 werkzaam bij de TU Delft en sinds oktober 2022 als studentendecaan. Eerder had zij functies als o.a. studieadviseur, coördinator selectie en plaatsing en als beleidsadviseur sociale integriteit. Zij heeft een achtergrond in de afrikanistiek, literatuurwetenschap en mediawetenschap. Tineke coördineert het Study Buddy project.
Jenny Venhuizen
Aanwezig: ma-di-woe (om de week) -do-vrij
Jenny Venhuizen is sinds november 2022 werkzaam bij de TU Delft als studentendecaan. Ze heeft American Studies en Journalistiek gestudeerd en heeft ruim 7 jaar ervaring met het begeleiden van studenten in het hoger onderwijs als studieadviseur, stagebegeleider en international officer. Studenten met een functiebeperking en studenten met vragen omtrent financiële ondersteuning kunnen bij Jenny terecht.
Ton Valk
Aanwezig: mo-di-wo-do
Ton Valk is sinds 2018 werkzaam als studentendecaan binnen de TU Delft. Hij was eerder actief op het gebied van studentenwerving en werkte als studieadviseur binnen verschillende faculteiten. Hij houdt zich nu onder andere bezig met studeren met een functiebeperking, regelingen voor financiële ondersteuning en vragen rond inschrijving.
Ellen van Veen
Aanwezig: ma-di-do-vrij
Ellen van Veen is sinds januari 2024 werkzaam bij de TU Delft als junior studentendecaan. Voor haar master Bestuurskunde schreef zij in 2021 een thesis over het VN-verdrag Handicap in het hoger onderwijs. Vervolgens heeft zij vanuit het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs (ECIO) onderwijsinstellingen ondersteunt bij het toegankelijker en inclusiever maken van hun onderwijs. Bij de TU Delft houdt Ellen zich met name bezig met studeren met een functiebeperking.
Onze spreekuren zijn online via Teams. Tijdens dit spreekuur kun je terecht met korte persoonlijke, financiële en juridische vragen, die betrekking hebben op je studie. Je wordt geacht je vooraf aan te melden. Maak gebruik van de applicatie op deze pagina om je aan te melden.
Indien je je voor 11:00 uur aanmeld en een tijdslot kiest, kan je je nog aanmelden voor dezelfde dag. Na 11.00 uur kun je een afspraak maken voor de volgende werkdag. De afspraken lopen altijd via je studentaccount van de TU Delft. Na het maken van de afspraak ontvang je van de studentendecaan, die het spreekuur draait, een link op je studentaccount om deel te nemen aan dit gesprek. Heb je de voorkeur voor een gesprek op de campus, stuur dan een bericht naar centralcounsellors@tudelft.nl.
Aan de gesprekken met een studentendecaan zijn geen kosten verbonden. De gesprekken zijn vertrouwelijk. Als het nodig is, brengen we je in contact met andere adviseurs en hulpverleners binnen of buiten de universiteit.