Schakelprogramma's
Wil je na het behalen van je HBO diploma een WO master volgen? Of wil je met een niet aansluitende Nederlandse WO bachelor overstappen naar een WO master op de faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)? Vaak zul je hiervoor een schakelopleiding moeten volgen. Welke stappen je moet nemen voordat je kunt starten aan een WO masteropleiding staat hier beschreven.
Voor meer informatie mail naar
Oriënteren
De eerste stap is oriënteren, de volgende acties kun je hiervoor ondernemen:
- Bezoek het masterevent om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Houd de website in de gaten voor de data.
- Kijk voor algemene toelatingseisen op: MSc met NL diploma (tudelft.nl) Kijk op welkemaster.nl of je in aanmerking komt voor een schakelprogramma. Als de master helemaal niet wordt weergegeven, betekent dit dat je niet in aanmerking komt voor een schakelprogramma.
- Alle actuele HBO-schakelprogramma’s van EWI zijn te vinden in de digitale studiegids. De programma's kunnen elk jaar wijzigen (klik op programma, kies de faculteit, opleidingstype: schakelprogramma en de gewenste opleiding).
Toelatingseisen en inschrijven
Aanmelden
Tussen 1 mei en 23 juni kun je een verzoek tot aanmelding doen via MSC-EEMCS@tudelft.nl:
- Welke bachelor je hebt gedaan en aan welke instelling.
- Voor welk schakelprogramma/master je wilt aanmelden.
- Een vakkenlijst met cijfers te sturen van het programma van je huidige opleiding. Heb je al vakken gevolgd aan de TU Delft? Graag ook een cijferlijst hiervan meesturen.
Inschrijven (na goedkeuring aanmelding)
Om je inschrijving compleet te maken, zijn de volgende punten van belang.
- Als je voor 23 juni je verzoek tot aanmelding hebt gemaild, ontvang je voor 1 juli het rapportageformulier wanneer je verzoek is goedgekeurd. We verzoeken je om het formulier ondertekend retour te sturen naar MSc-EEMCS@TUDelft.nl. Verder krijg je uitleg hoe je je kunt inschrijven via studielink. Na ontvangst van het formulier zullen wij dit ondertekenen en doorsturen naar Admission.
- Officiële documenten ((bewijs betaald collegegeld; gewaarmerkte kopieën van resultaten van bijv. wiskunde & Engels) dienen naar contactcentre-esa@tudelft.nl verstuurd te worden.
- Wanneer alle formulieren en certificaten zijn ingeleverd en verwerkt wordt je inschrijving voltooid.
- De status van je inschrijving kun je via Studielink in de gaten houden.
- Meld je tijdig aan voor de toetsen wiskunde- en Engels, voor meer informatie hierover check deze website. Indien van toepassing kun je via dit mailadres checken of je eventueel in aanmerking komt voor een vrijstelling.
Start schakelprogramma
Start schakelprogramma
In studielink kun je nagaan of je inschrijving is voltooid. Wanneer je inschrijving compleet is, kun je beginnen met je schakelprogramma.
De eerste bijeenkomst is de schakelstartbijeenkomst. Voor deze bijeenkomst ontvang je een uitnodiging. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de start van je schakelprogramma en kun je al je vragen stellen over het schakelprogramma.
Deze schakelstartbijeenkomst vindt plaats op 29 augustus om 13:00 op de campus.
De vakinhoudelijke colleges starten op maandag 2 september 2024.
Let er op dat je de juiste studentgroep selecteert en zo je eigen rooster samenstelt op: https://mytimetable.tudelft.nl/. Doe dit vóór de start van je studiejaar om te voorkomen dat je colleges mist.
Tijdens je schakelopleiding kun je terecht bij de schakelmentor, de studieadviseur of de schakel coördinator voor vragen of problemen. Mail: msc-eemcs@tudelft.nl
-
Vóór de 'Schakel Startbijeenkomst' raden we je aan de volgende onderdelen te controleren:
• Let er op dat je je eigen rooster samenstelt op mytimetable.tudelft.nl. Doe dit vóór de start van het jaar om te voorkomen dat je colleges mist, vragen hierover kun je stellen tijdens de schakelstartbijeenkomst.
• Je hebt je schakelprogramma afgestemd via het mailadres schakelen-ewi@tudelft.nl . (zie: ' Toelangseisen en inschrijven Hoe stel ik mijn schakelprogramma samen?)
• Je kunt je aanmelden voor de introductieweek (OWee) en het eerstejaarsweekend van je studievereniging.
• Studieverenigingen: Wiskunde en Informatica Studievereniging (W.I.S.V.) ‘Christiaan Huygens’ genaamd (CH), 'Electrotechnische Vereeniging', (ETV)
• Het is handig om voor de opleiding begint de campus al te kennen. Te weten waar de bibliotheek zit, waar je kunt lunchen, waar studieruimtes zijn, etc.
• Koop een laptop. Elke student heeft een laptop nodig. -
Via de digitale studiegids kun je vinden welk lesmateriaal nodig is voor je vakken.
Boeken
Boeken kun je (wanneer je lid bent) met korting kopen bij studievereniging. ‘Electrotechnische Vereeniging’(ETV) voor de Elektrotechniek boeken en bij studievereniging, W.I.S.V. ‘Christiaan Huygens’ (CH) voor Informatica boeken.
Voor de schakelprogramma’s naar de masters CS (alle tracks) en voor ES is je studievereniging CH
Voor de schakelprogramma's naar de masters EE (alle tracks), CE en SET is je studievereniging ETV.
Tijdens de eerste week is er ruime gelegenheid om bij de ETV en bij CH langs te gaan. Je kunt met PIN betalen.
Wacht met boeken kopen na je eerste college, vraag je docent naar aanwijzingen rondom het aanschaffen van studiemateriaal (een uitgave kan bijvoorbeeld veranderd zijn).Readers en Dictaten
Wanneer je inschrijving bij de TU Delft helemaal is verwerkt krijg je je TU Delft-inlogcodes. Met deze codes kun je inloggen op Brightspace (brightspace.tudelft.nl), waar je onder 'MyStudentInfo' readers en dictaten online kunt bestellen. Dictaten/readers heb je in de eerste week niet nodig. -
Ja! Een laptop heb je dringend nodig, niet alleen om thuis te kunnen studeren, maar ook voor practica en projecten tijdens je opleiding.
Je kunt je laptop via de TU aanschaffen of zelf kopen, zolang hij maar aan de benodigde specificaties voldoet. Publicatie en van specificaties en bestellen kan via Laptopproject . De laptops die via dit project worden aangeboden voldoen allebei voor jouw opleiding. Twijfel je nog of heb je vragen? Neem dan contact op met je studievereniging. -
Het eerste contact met de studievereniging is tijdens het Eerstejaarsweekend (EJW). Dit wordt elk jaar georganiseerd en vindt plaats tijdens de OWee, de algemene introductieweek voor alle studenten die in Delft gaan studeren. Dit is in principe voornamelijk gericht op startende Bachelor studenten, maar schakelstudenten zijn ook welkom. Het OWee Bestuur zet samen met andere studentenorganisaties een programma voor je neer met o.a. concerten, een informatiemarkt, verenigingen dag, sport, cultuur, politiek en genoeg feesten. Tijdens het weekend leer je aankomende studenten kennen en ontvang je veel informatie over studeren op de faculteit EWI.
Wanneer je je hebt ingeschreven voor de opleiding zal je vanzelf een bericht ontvangen met informatie over het inschrijven voor de OWee en het eerstejaarsweekend. Wil je zeker zijn van een plekje? Schrijf je dan meteen in op www.owee.nl.
-
Nee. Ook voor schakelstudenten geldt de bachelor-voor-masterregel (ook wel harde knip genoemd).
-
Ja. Meld je altijd via MyTUDelft aan voor alle tentamens. Dit kan 56 kalenderdagen tot 14 kalenderdagen voor de start van het desbetreffende, hiermee reserveer je een plek in de tentamenzaal. Sinds het collegejaar 2019-2020 is gestart met aanmelding voor vakken bij de bachelor Computer Science and Engineering. Let hier dus op! Aanmelden voor tentamens (tudelft.nl).