Examencommissie
Bij de examencommissie kun je terecht voor verzoeken met betrekking tot je onderwijsprogramma, zoals:
- aanvragen van een individuele minor;
- opnemen van de resultaten van een individuele minor in je SVO;
- erkenning studiepunten behaald in het buitenland;
- verkrijgen van een vrijstelling voor een vak;
- goedkeuring voor invulling Master keuzevakken;
- aanvragen Individual Double Degree.
Verzoeken
Om bovenstaande verzoeken te kunnen indienen moet je het daarvoor bestemde aanvraagformulier gebruiken. De verschillende aanvraagformulieren zijn hier te downloaden. Door dit formulier te gebruiken kan de centrale onderwijsadministratie na een akkoord van de examencommissie jouw verzoek vlot verwerken.
Klachten en beroep
Ben je het niet eens met de beoordeling van een tentamen (dit kan zowel een schriftelijk tentamen, werkstuk of eindpresentatie betreffen)? Neem dit dan op met de verantwoordelijk docent/coördinator van het vak. De docent/coördinator dient de gevolgde beoordelingsprocedure en de wijze waarop jouw cijfer tot stand is gekomen, te kunnen toelichten.
Kom je er samen niet uit? Dan kun je binnen zes weken nadat je het cijfer hebt ontvangen beroep aantekenen bij het College van Beroep voor de Examens (CBE). Het CBE zal vervolgens de examencommissie verzoeken deze zaak in behandeling te nemen.
Diploma's en examens
Na het behalen van alle vakken wordt jou het bijbehorende Bachelor of Master diploma toegekend. De examencommissie is verantwoordelijk voor de toekenning van de diploma's en stelt vast of een student een cum laude krijgt. In de Regels en Richtlijnen van het studiejaar 2021-2022 is voor de Bachelor opleiding opgenomen dat het cum laude diploma niet meer van toepassing voor de startende Bachelor studenten vanaf studiejaar 2021-2022.
Voor de Bachelor studenten wordt het diploma uitgereikt tijdens een aparte diplomaceremonie die enkele keren per studiejaar georganiseerd wordt. Je ontvangt daarvoor een uitnodiging. Als Master student ontvang je je diploma direct na je eindpresentatie en beoordeling.
Onderwijsregelgeving
De regels rondom het onderwijs en de examens zijn vastgelegd in de Onderwijs- en Examenregeling (OER) en de Regels en Richtlijnen van de Examencommissie (RRvE). De decaan is verantwoordelijk voor de OER en de Examencommissie voor de de RRvE. De regelgeving gaat onder andere over de organisatie en coördinatie van tentamens, het aanwijzen van examinatoren en de zak-slaagregeling.
Meer informatie over de OER, RRvE, het toetsbeleid Bouwkunde en het Afstudeerreglement zijn hier te vinden.
Fraude
Fraude betreft o.a. spieken, andermans ideeën of teksten overnemen zonder de bron te vermelden(plagiaat), meeliften in groepswerk of gebruik maken van gefingeerde data in (gebruiks)onderzoek. Als een docent een student van fraude verdenkt, wordt dit altijd gemeld bij de examencommissie. Zij stellen een onderzoek in en zullen na het horen van alle betrokkenen een besluit nemen. Meer informatie over fraude en plagiaat is hier te vinden.
Samenstelling en werkwijze
Bij de Faculteit Bouwkunde hebben we één examencommissie die verantwoordelijk is voor alle opleiding die aangeboden worden. In de Examencommissie zitten docenten vanuit de verschillende afdelingen, programma’s en tracks. De samenstelling van de Examencommissie is als volgt:
- Prof.dr. P.J. Boelhouwer (voorzitter)
- Ir. P.S. van der Putt
- Ir. E. Verbree
- Dipl.ing. U.D. Hackauf
- Dr. M.T.A. van Thoor
- Dr. O. Caso
- Ir. E.H.M. Geurts
- Dr. P.S.A. Stokkink (extern lid)
Secretaris: Ing. H.A.J. Ootes en drs. J.F. Lintelo
De examencommissie vergadert 1x per maand. De meeste vragen worden afgehandeld door het secretariaat O&S en de ambtelijk secretaris. Het secretariaat van de Examencommissie is te bereiken via het secretariaat van Onderwijs- en Studentenzaken, mw. J. van Os, telefoonnummer: 015-278 4252.
Alle correspondentie met de Examencommissie dient gericht te worden aan het secretariaat van de Examencommissie, e-mail: Boardofexaminers-BK@tudelft.nl