De start van je opleiding Technische Wiskunde
Het studiejaar gaat van start op maandag 2 september 2024. Je wordt die ochtend welkom geheten door het kernteam van de opleiding Technische Wiskunde. Dit team bestaat uit de opleidingsdirecteur Wolter Groenevelt, de bachelorcoördinator Bart van den Dries, de studieadviseur Nadia Palliser en de onderwijscoördinator Martine van der Laag-Hoogendijk.
Tijdens deze bijeenkomst krijg je nuttige informatie over de opleiding en wordt je wegwijs gemaakt binnen de opleiding. Deze introductie zal on campus plaatsvinden. Eind augustus ontvang je een email met informatie over deze eerste dag. Op de website Wegwijs op de TU Delft staan meer antwoorden op algemene vragen. Informatie over de faculteit EWI vind je op de studentenportal.
Hieronder staan een aantal veel gestelde vragen over de bachelor Technische Wiskunde. Heb je hierna nog vragen, neem contact met ons op via programmecoordinator-eemcs@tudelft.nl. Vermeld naast je vraag ook je naam en studentnummer in de mail.
-
Na een periode van online onderwijs zijn we blij dat wij jullie weer on campus kunnen ontmoeten. Onze colleges worden on campus aangeboden. Wij volgen de richtlijnen van de overheid in zake corona. Omdat er op dit moment geen maatregelen van kracht zijn zien we je graag live in onze colleges en werkgroepen. Mocht het onverhoopt toch weer nodig zijn dan wordt je o.a. via je studentenmail, Brightspace en de homepagina van de TU Delft hierover geïnformeerd.
-
-
Over elk vak dat je krijgt, staat in de online studiegids informatie, bijvoorbeeld het aantal lesuren, de periode waarin het vak gegeven wordt, een beschrijving van de inhoud en de manier van toetsing. Daarnaast kun je op de studentenportal van de TU website de zogenaamde modulekaarten vinden. Op deze kaarten is je opleiding schematisch afgebeeld, zodat je een goed beeld krijgt van de thema’s die de komende drie jaren langskomen.
-
Via de online studiegids kun je vinden welk lesmateriaal nodig is voor je vakken. Boeken kun je het best kopen bij de studievereniging, W.I.S.V. 'Christiaan Huygens' (CH)
-
Om een indicatie van je rooster te zien kun je naar MyTimetable.TUDelft.nl gaan en op ‘add timetable’ klikken. Kies jaar 2022-2023, selecteer in het scherm daarna bij ‘department’ EWI. Nu kun je jouw studieprogramma toevoegen. In de kalender rechtsonder selecteer je vervolgens de gewenste week. Aan het eind van de zomer wordt het rooster definitief.
-
Ja! Het is verplicht om een laptop te hebben, niet alleen om thuis te kunnen studeren, maar ook voor practica en projecten bij de TU. Je kunt je laptop via de TU aanschaffen, maar je mag hem ook zelf kopen, zolang hij maar aan de benodigde specificaties voldoet. Deze specificaties kun je hier vinden. De laptops die via het TU Laptop Project worden aangeboden voldoen allebei voor jouw opleiding. Twijfel je nog of heb je vragen? Neem dan contact op met de Student IT Desk Drebbelweg.
-
Bij alle opleidingen van de TU Delft geldt dat je in je eerste jaar 45 van de 60 EC (studiepunten) moet halen. Meer informatie hierover vind je op de website van de TU. De BSA norm voor 2022-2023 is 45EC, dit aantal EC moet je behalen om de opleiding voort te mogen zetten.
-
De introductieperiode in Delft (OWee of OntvangstWeek) staat gepland van 21 t/m 25 augustus 2022. Kijk voor het volledige programma op de website van de OWEE.
-
Elke opleiding aan de TU heeft een studievereniging. TW studenten zitten samen met studenten Computer Science and Engineering (CSE) bij de vereniging W.I.S.V. ‘Christiaan Huygens’ (oftewel: CH). De studievereniging organiseert het hele jaar door gezellige en interessante activiteiten. Ook krijg je als lid korting als je via hen je boeken bestelt en kun je er terecht als je vragen of opmerkingen over het onderwijs hebt. Je hóéft dus geen lid te worden, maar het is wel aan te raden!
-
De opleiding TW heeft een mentoraat. Hierin wordt aandacht besteed aan studievaardigheden, maar ook aan kennismaking met elkaar, de faculteit en de TU Delft.
Daarnaast is er een studieadviseur met wie je je voortgang, studieplanning en andere plannen kunt bespreken. Ook als je een functiebeperking hebt die het studeren lastiger maakt, bijvoorbeeld een fysieke handicap, AD(H)D, ASS of dyslexie, kun je bij de studieadviseur terecht voor advies over mogelijkheden om je te ondersteunen.
Ook zijn er elk kwartaal bijeenkomsten waarin de opleidingsdirecteur terugblikt op het afgelopen kwartaal. Tevens kijken we vooruit wat er komende kwartaal op het programma staat.
Loopt je studie niet helemaal soepel, geef dit tijdig aan! We hebben binnen de TU Delft veel faciliteiten waar je gebruik van kunt maken om je studie een succes te maken. Je kunt een afspraak inplannen met onze studieadviseur Nadia Palliser via deze link. Tevens kun je zelf kijken op deze website voor essential study skills. Begin bij nummer 1 ‘Studeren kun je leren’.
-
Heb je een functiebeperking en heb je behoefte aan een individueel gesprek voor de start van je studie, dan kun je dit inplannen met de studieadviseur van BSc Technische Wiskunde, Nadia Palliser, via deze link. Kies vervolgens bij “Kies een categorie” voor BSc TW (jouw studie). Je kunt dan zelf een datum en het tijdstip kiezen dat nog beschikbaar is. Let op! Je kunt de afspraak maximaal 4 weken vooruit plannen.