Nieuws

Climate Action Nieuws

14 juni 2024

De grens tussen boeren en tijgers droogt op

De grens tussen boeren en tijgers droogt op

Een rivier aan de voet van de Himalayas scheidt boer en tijger en vormt de basis van een voedselketen. Nu deze rivier aan het opdrogen is, ontstaan conflicten tussen hen en komt het leefgebied van de tijgers en de boeren in gevaar. Rivieronderzoeker Kshitiz Gautam wil de balans tussen mens en natuur in het gebied herstellen. Op een scooter hobbelde promovendus Kshitiz Gautam weken heen en weer over keien langs de oever van een helderblauwe rivier in Nepal. Bewapend met een knalgroene digitale meetlat zocht hij naar aanwijzingen van vroegere waterstanden, zoals getallen die de lokale bevolking op muren, bomen en stenen heeft geschreven.

06 juni 2024

Extreem weer beter begrijpen: Het 3D-radarproject PHARA organiseert eerste summit

Extreem weer beter begrijpen: Het 3D-radarproject PHARA organiseert eerste summit

Under the name PHARA, a collaborative team of scientists and engineers aim to develop a pioneering phased array weather radar – first of its kind in Europe and one of the first worldwide. This joint effort TU Delft, TU Eindhoven, TNO, Robin Radar, Astron, KNMI, and the Rijksuniversiteit Groningen, officially kicked off with a summit held on May 30.

04 juni 2024

Hoe sociale netwerken de keuze voor zonnepanelen beïnvloeden

Hoe sociale netwerken de keuze voor zonnepanelen beïnvloeden

Onderzoek door Aarthi Sundaram van de TU Delft laat zien dat sociale netwerken en vertrouwen tussen mensen een grote invloed hebben of mensen wel of geen zonnepanelen op hun daken installeren. Dit onderzoek laat zien dat betaalbaarheid niet de belangrijkste reden is voor het kiezen van zonnepanelen, terwijl dit wel algemeen verondersteld wordt. De resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Energy Research and Social Science. Het artikel stelt voor om de invloed van sociale netwerken te gebruiken om eerlijkere zonne-energieprogramma's te maken voor alle inkomensgroepen.

14 mei 2024

Mijnafval als potentiële bron van kritieke grondstoffen


Press kits

TU Delft heeft press kits ontwikkeld over de diverse klimaat gerelateerde onderwerpen.

Critical Raw Materials
Biodiversiteit
Groene AI
Nooit Meer Vliegschaamte
Operatie Groene Zorg
Leefbare Deltas
Zeespiegelstijging
Extreem Weer
Hitte in de Stad

TU Delft has prepared press kits (often in Dutch) on vaious climate-related topics.

Critical Raw Materials
Biodiversity
Green AI
Never Again Shame of Flying
Operation Green Care
Leefbare Deltas
Sealevel Rise
Extreme Wheather
Heat in the City