News 07 oktober 2019 TU Delft presenteert schaalmodel en cabine energiezuinige Flying-V Tijdens de KLM Experience Dagen presenteert de TU Delft de revolutionaire, energiezuinige Flying-V. 09 september 2019 Vliegend ‘testbed’ voor elektrisch/hybride vliegen geland op Teuge Vrijdag is op Teuge Airport de Cessna 337F Skymaster geland. 03 mei 2019 Duurzaamheid is een werkwoord Onze producten doorgaan, vóórdat we ze kopen, een aantal fases waarin steeds waarde wordt toegevoegd. Van auto’s en wasmachines tot laptops en smartphones. Ieder product begint als een verzameling ruwe grondstoffen. Deze moeten eerst uit de grond gehaald worden. Vervolgens beginnen er complexe verfijn-, fabricatie- en transportprocessen. Grondstoffen worden materialen, materialen worden onderdelen, onderdelen worden producten. Professoren Conny Bakker en Ruth Mugge praten over duurzaamheid in ontwerpen. 29 april 2019 Delfts studententeam gaat op vloeibaar waterstof vliegen AeroDelft is bezig met het ontwikkelen van het allereerste bemande vliegtuig ter wereld dat aangedreven wordt door vloeibaar waterstof. 02 april 2019 Studenten TU Delft winnaar in tweede ronde van de GoFly competitie Silverwing, een studententeam van de TU Delft, is een van de vijf winnaars van de tweede ronde van de GoFly competitie, gesponsord door Boeing. 15 januari 2019 De onontdekte dimensies van duurzame energie Zonne-energie is een geweldige manier om duurzame energie op te wekken en afgelegen gebieden wereldwijd van elektriciteit te voorzien. De vraag is hoe door zonne-energie aangedreven systemen kunnen werken op een lokaal niveau. Om hier meer inzicht in te krijgen bestudeerde Abhigyan Singh energie-uitwisselingen in twee dorpen op het platteland van India. Hier ontdekte hij dat dit over meer gaat dan slechts financieel gewin. 29 mei 2018 Een voorproefje van het Food & Eating Design Lab Hoe onze samenleving omgaat met eten is van cruciaal belang. Vele maatschappelijke problemen kun je herleiden tot onze relatie met voedsel en eten. “Van agrarische productie en voedselafval tot groeiende aantallen mensen met obesitas en diabetes. Zelfs psychische gezondheid wordt beïnvloed door eten.” Rick Schifferstein werkt als directeur van het Food & Eating Design Lab met onderzoekers, studenten en bedrijven samen om oplossingen te onderzoeken die gezondheid en welzijn bevorderen. 16 november 2017 DesignScapes: zelfonderzoek om impact te versterken Afgelopen zomer ging het Europese project DesignScapes officieel van start, met een feestelijke lancering in Brussel. Associate Professor Ingrid Mulder is namens de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft een van de partners in dit consortium. 24 maart 2017 Delft Design Stories Een vlezige truc: plantaardige misleiding voor een goed doel Het eten van vlees zit diepgeworteld in gewoonten, status, cultuur, en identiteit, dus het is lastig om onze vleesconsumptie te verminderen. Wat nou als we de alomtegenwoordigheid van vlees in onze maaltijden niet zien als een probleem, maar juist als de sleutel tot de oplossing? Door gewoon wat trucjes te gebruiken die nu al overal om ons heen zijn. Charlotte de Wit, recent afgestudeerde student Industrial Design Engineering bij TU Delft, ging deze uitdaging aan. ... Pagina 9 Pagina 10 Pagina 11 Pagina 12 Je bent op pagina 13 Pagina 14 Deel deze pagina: Facebook Linkedin Twitter Email WhatsApp Deel deze pagina