De start van je opleiding Electrical Engineering
-
Ja, voor alle eerste aanmeldingen voor de bacheloropleiding Electrical Engineering is er een verplichte SKC. Wanneer je je aanmeldt via Studielink ontvang je hierover per e-mail meer informatie.
-
Er is ieder jaar een uitgebreid introductieprogramma met onder andere het eerstejaarsweekend voor de opleiding Elektrotechniek, het Elektro Ontvangst Weekend (EOW),de ontvangstweek van de TU Delft in het algemeen (OWee) en de opleidingsintroductiedag op 2 september 2024. Kijk voor meer informatie op de websites van de EOW en de OWee.
Je ontvangt van ons in de week van 26 augustus, uiterlijk vrijdag 30 augustus, bericht over alle te verwachten onderwijsactiviteiten van 4 september. Ook ontvang je informatie over je mentorgroep indeling.
-
De opleiding begint op maandag 2 september. Vóór die dag is er een aantal dingen die je kunt doen om goed voorbereid te zijn:
- Je moet in ieder geval volledig hebben deelgenomen aan de verplichte SKC van de opleiding BSc EE.
- Zorg dat je wis- en natuurkundekennis en vaardigheden op peil zijn bij de start van de opleiding: doe bijvoorbeeld de cursussen pre-university calculus en pre-university physics.
- Let op, je kennis van wiskunde wordt op Vrijdag 8 september getoetst. Dit heeft geen consequentie voor je studie, er hangt geen cijfer aan en het is vooral informatief bedoeld. Voorbereiden kan via de 'Math summer school’ deze vindt plaats op de TU Delft campus op 12 t/m 16 augustus 2024. Meld je aan via de link. Ook kan dit online via de cursus pre-university calculus.
- Het is handig om, voor de opleiding begint, een keer naar Delft te gaan om de campus te leren kennen, maar ook weet waar je boodschappen kunt doen, kunt pinnen etc.!
- Koop een laptop! Elke student heeft een laptop nodig. Meer informatie vind je hier.
- Bestel tijdig je boeken via de ETV!
-
Als je lid bent (of wordt) van de Electrotechnische Vereeniging kun je met korting online boeken kopen. Daar vind je de boeken per kwartaal overzichtelijk bij elkaar.
Je kunt daar nog niet alle onderwijsperiodes selecteren. Echter, alle vakken die je krijgt, staan in de online studiegids. Je kan daar per vak inzien welk lesmateriaal nodig is. De vakken uit de eerste onderwijsperiode met bijbehorende boeken staan ook genoemd bij het antwoord op de vraag Waar vind ik informatie over de vakken die ik in het eerste kwartaal krijg?
-
Ja! Die heb je zeker nodig, niet alleen om thuis te kunnen studeren, maar ook voor practica en projecten die je op de campus uitvoert. Je kunt je laptop via de TU aanschaffen, maar je mag hem natuurlijk ook elders kopen, zolang hij maar aan de benodigde specificaties voldoet. Deze specificaties worden binnenkort (medio juni) hier gepubliceerd. De laptops die via het TU Laptop Project worden aangeboden voldoen voor jouw opleiding. Twijfel je nog of heb je vragen? Neem dan contact op met je studievereniging, de ETV.
-
Het studiejaar gaat van start op maandag 2 september 2024 en de eerste onderwijsactiviteiten starten meteen op die dag!
Activiteit
Programma
Wat kan je verwachten?
1.
Ontvangst (08:45-10:45)
Je maakt kennis met de opleiding, opleidingsdirecteur, de decaan en directeur onderwijs. Je krijgt belangrijke informatie over je opleiding, de faculteit en studeren in Delft.
2.
Hoorcollege: (10:45-12:45)
Het allereerste college begint al! Het vak EE1C1 Linear Circuits A. Je zit met iedereen die dit jaar start (cohort) in de collegezaal.
3.
Pauze en kennismaking (12:45-13:45)
Je gaat kennis maken met je klasgenoten binnen je eigen mentorgroep. Je maakt ook kennis met je mentor. Je hebt zowel een docent-mentor als een student-mentor.
4.
Colstructie: (13:45-15:45)
Integrated Math is een onderdeel van het vak EE1G1 Introduction to Electrical Engineering. Bij Integrated Math zit je met twee mentorgroepen in het lokaal.
5.
Hoorcollege: (15:45-17:45)
Het laatste hoorcollege van de dag: EE1D1 Digital Systems A. Ook hier zit je met hele cohort in de collegezaal.
De opleiding zal in de week van 26 augustus, uiterlijk vrijdag 30 augustus, informatie via e-mail versturen (welkomstbrief) met een uitgebreid programma van dag 1 en in welke mentorgroep je bent ingedeeld.
-
In kleine groepen wordt aandacht besteed aan studievaardigheden, maar ook aan kennismaking met elkaar, de faculteit en de TU Delft. De opleiding EE heeft daarvoor een verplicht mentoraat. Meer hierover hoor je tijdens je opleidingsintroductie.
Individueel kan je met de studieadviseur je studievoortgang, studieplanning en persoonlijke omstandigheden die van invloed kunnen zijn op je studie bespreken.
Hiervoor dien je zelf een afspraak te maken met de studieadviseur.
-
Binnen de TUD kan extra begeleiding worden geboden aan studenten met een functiebeperking (bijvoorbeeld een fysieke handicap, AD(H)D, ASS of dyslexie). Een studieadviseur kan je doorverwijzen naar de juiste instanties. Maak een afspraak als je meer over de mogelijkheden wil weten.
-
Alle vakken die je krijgt, staan in de online studiegids.
In het eerste kwartaal heb je de volgende vakken:
Vakcode
Naam
Verplichte Literatuur om aan te schaffen
EE1C1
Linear Circuits A
Fundamentals of Electric Circuits, 7th edition, Charles K. Alexander, Matthew N. O. Sadiku, McGraw-Hill, ISBN 978-1-260-57079-3
Fundamentals of Electric CircuitsEE1D1
Digital Systems A
Digital Design and Computer Architecture
RISC-V Edition, Sarah L. Harris and David Harris, Morgan Kaufmann, ISBN 978-0-12-820064-3
EE1G1
Introduction to Electrical Engineering
No book needed.
Daarnaast kun je op de studentenportal van de TU website de zogenaamde modulekaarten vinden. Op deze kaarten is je opleiding schematisch afgebeeld, zodat je een goed beeld krijgt van de thema’s die de komende drie jaren langskomen.
-
Het rooster van kwartaal 1 kan je vanaf medio augustus inzien.
Om een indicatie van je rooster te zien kun je naar mytimetable.tudelft.nl gaan en op ‘add timetable’ klikken. Kies jaar ‘2024-2025’, selecteer in het scherm daarna bij ‘department’ EWI (EEMCS). Voor het 1e jaars rooster kan je ‘EEMCS-BSc Electrical Engineering 1’ kiezen. Nu kun je jouw studieprogramma toevoegen. In de kalender rechtsonder selecteer je vervolgens de gewenste week.
-
Ja, bij alle opleidingen van de TU Delft geldt dat je in je eerste jaar 45 van de 60 EC (studiepunten) moet halen. Meer informatie vind je hier.
-
De hertentamens van de bacheloropleiding Electrical Engineering wijken af van het standaard TU Delft rooster. De hertentamens van het eerste kwartaal vinden vooreerst plaats week 2.6 (voor de kerstvakantie) en in week 2.7 (na de kerstvakantie).
De overige hertentamens van kwartaal 2, 3 én 4 zijn in de zomer. Let dus op, deze hertentamens zijn in week 5.2 en 5.3. Voor collegejaar 2024-2025 is dat van 7 juli t/m 18 juli 2024. We raden jullie aan om tot en met 18 juli de tijd beschikbaar te houden voor de studie.
-
Iedere opleiding heeft een studievereniging. Voor Electrical Engineering is dit de Electrotechnische Vereeniging (ETV). De studievereniging organiseert het hele jaar door gezellige en interessante activiteiten. Ook regelen zij de boekenverkoop (leden krijgen korting!) en kun je er terecht als je vragen of opmerkingen over het onderwijs hebt. Je hóéft niet lid te worden, maar het is dus wel aan te raden!
-
Is je vraag niet beantwoord? Meer antwoorden op algemene vragen kun je vinden op de TU Delft Welkomstsite.
Meer informatie over de faculteit EWI vind je hier.