Kom langs
Diergaarde Blijdorp fieldlab
Diergaarde Blijdorp is sinds 2014 een proeftuin van de TU Delft, waar we samen met Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard onderzoek doen en ondernemers hun innovaties testen om het waterbeheer van de toekomst te verbeteren. In de diergaarde komen stedelijk waterbeheer, klimaatadaptatie, biodiversiteit en innovatie samen op één plek. Zo wordt er onderzoek gedaan naar hittestress van de dieren en circulaire wateroplossingen om vervuild water van de olifanten te zuiveren. Het grote plein van Blijdorp is klimaatadaptief gemaakt om water op te vangen om genoeg zoetwatervoorraad te hebben en het Oceanium wordt gebruikt om onderzoek naar biodiversiteit te bevorderen.
Flood Proof Holland
Op Flood Proof Holland onderzoeken, testen en demonstreren verschillende partijen tijdelijke waterkeringen en andere oplossingen voor watersnood. In verschillende openluchtbassins kan water naar behoefte worden ingelaten en afgevoerd om hoogwater en overstromingen te simuleren. De prestaties van constructies kunnen zo onder verschillende condities worden getest. De Flood Proof Holland-opstelling is te vinden op de TU Delft Campus. Bezoek is mogelijk op afspraak.
WaterStraat
Op The Green Village van de TU Delft bevindt zich ook onze WaterStraat. Hier werken onderzoekers samen met ondernemers aan oplossingen voor wateroverlast in de stad, als gevolg van het veranderende klimaat in Nederland. Op de WaterStraat kunnen concepten en producten getest worden, zoals ondergrondse waterreservoirs, slimme regentonnen of betonnen blokken voor regenwaterafvoer. De WaterStraat en The Green Village zijn te bezoeken op afspraak, neem hiervoor contact op met de persvoorlichter.