Press Kit: Chips
We kunnen niet meer zonder chips, ze zitten niet alleen in onze computers maar ook in onze horloges en auto’s tot aan koffiezetapparaten. En Nederland heeft een bijzondere positie als het gaat om microchips binnen Europa en ook wereldwijd. Zo is supergeleiding oorspronkelijk een Nederlandse uitvinding, en zit de grote leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie (ASML) hier. Ook Delft speelt een cruciale rol op dit gebied: onze wetenschappers werken aan de allernieuwste chiptechnologieën en -materialen, we beschikken over hoogwaardige opleidingscapaciteiten en unieke lab-omgevingen zoals de grootste cleanrooms van Europa. En dat leidt weer tot bijzondere innovaties en samenwerkingen.
Hoe maken we die chips steeds zuiniger, efficiënter, kleiner en duurzamer? Hoe maken we de productie van chips energiezuiniger en goedkoper? En wat zijn de grondstoffen en designs van de toekomst? Op de TU Delft wordt zowel toegepast als heel fundamenteel chip-onderzoek gedaan.
Wetenschapsvoorlichter Digital Society
Marc de Kool
a.j.m.deKool@tudelft.nl
+31 6 10038065
Oplossingen
Hier wordt op de TU Delft aan gewerkt
Digital Society | De vraag is hoe we onze digitale samenleving zo goed en verantwoordelijk mogelijk ontwerpen en inrichten. Zodat we een digitale samenleving krijgen die menselijk blijft, gezond, rechtvaardig, inclusief en veilig. Maar ook die de grote, complexe uitdagingen van deze tijd aankan. Bij de TU Delft bedenken en ontwerpen we zowel de digitale technologieën als hun maatschappelijke toepassingen.
Zo werkt de TU Delft aan maatschappelijke uitdagingen:
Health & Care
Digital Society
Recilient Cities & Mobility
Climate & Energy