Extra uitdaging en begeleiding
Naast de opleiding Civiele Techniek worden er ook verschillende kansen aangeboden voor extra uitdaging, om te netwerken of om jezelf verder te ontwikkelen tijdens je studie.
Of wellicht heb je in plaats van extra uitdaging juist wat extra begeleiding nodig tijdens je studie.
Nieuwe ervaringen
Naar het buitenland
Door ervaring op te doen in het buitenland ontwikkel je jezelf zowel persoonlijk als professioneel. Dit is interessant voor werkgevers in binnen- en buitenland. Tijdens de bacheloropleiding kun je bijvoorbeeld voor je minor naar het buitenland gaan of je bachelor eindproject. Ook zijn er uitwisselingprogramma's beschikbaar.
Stage
In het curriculum van de bachelor Civiele Techniek is geen stage opgenomen. Het is wel mogelijk om buiten het curriculum zelfstandig een stage regelen. Jaarlijks organiseert de studievereniging 'Praktische Studie' de Civiele Bedrijvendagen, hier kun je gemakkelijk in contact komen met veel verschillende bedrijven. Een leuke manier om extra praktijkervaring op te doen! Je krijgt geen studiepunten voor een stage.
Extra uitdaging
Honours Programme Delft
Het Delftse Honours Programme is voor ambitieuze studenten die op zoek zijn naar een extra uitdaging naast het vaste curriculum. Dit is een aanvulling op je reguliere studieprogramma in het 2e en 3e jaar. Het geeft je de mogelijkheid om binnen of buiten je vakgebied aanvullende kennis op te doen, te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en samen te werken met studenten van andere opleidingen.
Dreamteams
Bij de TU Delft heb je de mogelijkheid om betrokken te zijn bij unieke studentenprojecten die studenten uit verschillende disciplines samenbrengen. Deze fantastische studentenprojecten omvatten 's werelds snelste fiets, de snelste auto op zonne-energie en het hoogterecord voor door amateurs gebouwde raketten. Onze teams strijden in wereldwijde competities en behalen fantastische resultaten die de TU Delft op de kaart zetten.
Toptalent op sportief gebied
Wil je tijdens je studie topsporter worden? De TU Delft ondersteunt studenten die hun studie combineren met sport op topniveau en investeert in de ontwikkeling van talent binnen en buiten de collegezalen. Omdat het vaak lastig is om een regulier studieprogramma te combineren met een topsportopleiding, bieden wij speciale faciliteiten en voorzieningen voor erkende topsporters. Denk hierbij aan coaching door studieadviseurs en topsportcoördinatoren, financiële ondersteuning in de vorm van de Regeling afstudeersteun, sponsoring en toegang tot de sportfaciliteiten bij X.
Studiebegeleiding
Elke opleiding heeft een of meer studieadviseurs waarbij je terecht kunt met vragen over de inhoud van de studie, de organisatie ervan en alles wat daarbij komt kijken. Heb je vragen over zaken die verder gaan dan je academische vorming? Career and Counselling Services heeft een team van studentendecanen, psychologen en studiekeuze- en loopbaanadviseurs die jou kunnen ondersteunen. De service is gebaseerd op 5 pijlers: Basis Studievaardigheden, Leren Samenwerken, Keuzes maken tijdens je Studie (studiekeuze), Loopbaanontwikkeling en Zelfkennis & Zelfmanagement. Er zijn - veelal gratis - (online) workshops, trainingen, online materiaal, inloopspreekuren en de mogelijkheid van een-op-een gesprekken. Voor vragen over studeren met een functiebeperking vind je hier meer informatie.
Mentoraat
Tijdens het eerste half jaar van je opleiding krijg je een mentor toegewezen. Dit houdt in dat je als eerstejaars student samen met ongeveer 10 andere eerstejaars studenten gekoppeld wordt aan een studentmentor uit een hoger jaar. De mentor helpt jou op weg met allerlei praktische zaken rond de studie. Daarnaast is je mentorgroep ook de onderwijsgroep waarmee je vakken volgt in de eerste periode.