Carrièremogelijkheden
Van bouwbedrijven tot adviesbureaus en zelfs banken, overal leveren civiel ingenieurs hun bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De kans dat je snel na je opleiding een baan vindt, is ook in turbulente tijden groot. Natuurlijk kun je ook doorstuderen of een wetenschappelijke carrière als onderzoeker beginnen.
-
Civiel ingenieurs komen terecht in uiteenlopende functies, zoals constructeur, projectontwikkelaar, constructief ontwerper, aannemer, projectmanager, adviseur, leverancier of onderzoeker. Als constructeur teken en bereken je hoe de constructie (de ruggengraat) van een bouwwerk eruit moet zien. Als constructief ontwerper bedenk je maakbare gebouwen, bruggen en andere civiele kunstwerken. Als aannemer ben je verantwoordelijk voor de daadwerkelijke bouw. Een projectmanager leidt een (bouw) project in goede banen en is de spin in het web. Natuurlijk kun je ook nieuwe producten of toepassingen bedenken en in de markt zetten als leverancier, een adviserende rol op je nemen of onderzoek verrichten bij een kennisinstituut of de overheid. Kortom, met een diploma Civiele Techniek ben je erg gewild en kun je heel veel verschillende kanten op. Omdat de opleiding Civiele Techniek aan de TU Delft ook internationaal erg goed staat aangeschreven, zijn er ook tal van mogelijkheden in het buitenland.
-
Instanties waar je als civiel ingenieur terecht kan komen zijn bijvoorbeeld ingenieurs- en adviesbureaus, industrie, gemeenten, TNO, aannemersbedrijven als BAM en Dura Vermeer, ESA, Rijkswaterstaat, waterschappen, technische universiteiten of hogescholen, banken en vastgoedontwikkelaars. Je kunt het zo gek niet bedenken of er werken civiel ingenieurs. Want overal waar mensen leven, is een taak weggelegd voor civiel ingenieurs. Denk aan grote projecten zoals de Zandmotor of de Noord-Zuidlijn, die veel civieltechnische kennis vereisen. Daarnaast is de wereld natuurlijk nooit ‘af’. Omstandigheden veranderen voortdurend zoals het klimaat, de verstedelijking en de eisen van de samenleving. Dit betekent dat er altijd werk aan de winkel is. Veel civiel ingenieurs van de TU Delft krijgen al een baan aangeboden voor ze zijn afgestudeerd.
-
Een diploma Civiele Techniek aan de TU Delft geeft je zowel nationaal als internationaal een goede positie op de arbeidsmarkt. Binnen Europa staat Civiele Techniek aan de TU Delft bekend als de beste in zijn soort. Daarnaast is de opleiding ook wereldwijd toonaangevend en staat op de 2de positie op de wereldranglijst (QS World University Ranking). Mede dankzij deze wereldwijde reputatie zijn afgstudeerde studenten Civiele Techniek erg gewild! Tel daar de grote vraag vanuit de maatschappij bij op en je hoeft je over baankansen geen zorgen te maken. Uit onderzoek onder onze alumni blijkt dat 88% van de afgestudeerden binnen 3 maanden een baan binnen het civiele werkveld vindt. Waarbij een groot deel van de studenten zelfs al een baan tijdens de studie krijgt aangeboden.
Bekijk en lees de verhalen van afgestudeerde civielers.
Marinus Aalberts
Klimaatverandering zorgt voor een hoop nieuwe uitdagingen voor de volgende generaties om ons land te beschermen tegen overstromingen. Deze dijk zorgt ervoor dat 2 miljoen mensen veilig zijn de komende jaren. Dat is het belang van ons werk.
Marinus Aalberts, Head of Office, Witteveen+Bos
Adriënne van der Sar
Civiel ingenieurs ontwerpen, verbeteren en beschermen onze leefomgeving. We helpen deze zo vorm te geven dat de wereld een plek wordt waar we van het leven kunnen genieten.
Adriënne van der Sar, Task Manager- North Sea, Rijkswaterstaat Water, Transport and Environment
Jaap van Thiel de Vries
Civiel ingenieurs zijn cruciaal voor onze toekomst, omdat we vorm geven aan de wereld waarin we leven. Een wereld vol uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, biodiversiteit en armoede. De rol van civiel ingenieurs is om al deze uitdagingen te vertalen naar praktische oplossingen.
Jaap van Thiel de Vries, Director Design & Estimating, Boskalis