Anneroos Brussee
Werkt bij: Horvat & Partners
Functie: Adviseur
In welk jaar ben je afgestudeerd en aan welke master?
Ik heb de bachelor Civiele Techniek en aansluitend de master Waterbouwkunde gevolgd aan de TU Delft. Medio 2020 ben ik afgestudeerd op een waterveiligheidsvraagstuk waarbij ik een grootschalige overstroming heb gesimuleerd en geanalyseerd in een rivierengebied in Nederland.
Wat vond je het leukst aan je studie?
Ik heb gekozen voor de studie Civiele Techniek omdat ik graag in teamverband aan maatschappelijk relevante en technisch uitdagende vraagstukken wil werken. De (civiele) wereld ontwikkelt zich snel en ik wil graag mijn steentje bijdragen om de wereld veilig en leefbaar te houden. Een van de leukste ervaringen tijdens mijn studie vond ik het uitvoeren van een multidisciplinair project (met vier masterstudenten) over de waterproblematiek in Houston als gevolg van orkaan Harvey.
Wat voor baan heb je nu en bij welk bedrijf?
Momenteel werk ik als adviseur bij Horvat & Partners. Dit is een bedrijf in Delft dat zich inzet voor projecten over de volledige breedte van de Civiele Techniek sector, dus van tunnels, bruggen en gebouwen tot de spoor-, weg- en waterbouw. Werkvelden die allemaal zijn langs gekomen tijdens de opleiding Civiele Techniek en mij een goede technische basis hebben meegegeven. Horvat & Partners richt zich op de grotere uitvoeringsprojecten in Nederland. Wij zijn bijvoorbeeld betrokken geweest bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam en de versterking van de Afsluitdijk.
Wat doe je op een gemiddelde werkdag?
Als adviseur bij Horvat & Partners werk je in een projectteam aan een audit- of adviesproject. Je bent veel in gesprek met de klant en voert analyses uit om tot de kern van het probleem te komen. De analyse moet duidelijk (feitelijk) zijn onderbouwd zodat we heldere conclusies kunnen trekken en concrete aanbevelingen kunnen doen voor de opdrachtgever, het liefst op de korte én lange termijn.
Wat vind je het leukst aan je werk?
Grootschalige civiele projecten zijn technisch complex en veelzijdig, maar hebben vaak ook een maatschappelijke en financiële invalshoek waardoor je met veel verschillende belangen te maken hebt. Ik vind de diversiteit van de projecten en de benodigde multidisciplinaire aanpak het leukst aan mijn werk en dit was ook de reden waarom ik toentertijd voor de studie Civiele Techniek heb gekozen.
Wat voor tip heb je voor aankomende studenten?
Tijdens je studie zal je veel analytisch bezig zijn. Mijn tip aan jullie: probeer tijdens de ontwerpvakken ook rekening te houden met de praktische toepasbaarheid en de maatschappelijke context van het project.