16 juni 2021
Lunar Zebro en TNO bundelen krachten om de weg naar de maan te effenen
15 juni 2021
TU Delft opent eerste openbare kennisbank voor conditievoorspelling vliegtuigconstructie
Een intensieve tweejarige testcampagne op luchtvaart-composietmaterialen bij de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft en bij de Universiteit van Patras (GR) heeft geresulteerd in een unieke kennisbank voor het monitoren van de gezondheid van deze materialen.
11 juni 2021
EnVision wordt ESA's nieuwe missie naar Venus
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft de Venus-satelliet EnVision geselecteerd als vijfde medium-class missie binnen haar Cosmic Vision programma. Daarmee begint een nieuw tijdperk van onderzoek naar Venus—NASA kondigde vorige week al twee nieuwe missies aan naar onze zusterplaneet. SRON en TU Delft zijn onderdeel van het EnVision-consortium.
08 juni 2021
Nieuw Center of Excellence in AI for Structures
Onlangs is het Center of Excellence in Artificial Intelligence for Structures opgericht aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.
03 juni 2021
Max Mulder | Leermeester 2021
Prof.dr.ir. Max Mulder, hoogleraar Control & Simulation van de afdeling Control & Operations bij de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (LR) is donderdag 3 juni door het Universiteitsfonds Delft uitgeroepen tot Leermeester 2021.
31 mei 2021
Henri Werij herbenoemd als decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (LR)
Het College van Bestuur heeft Prof. dr. Henri Werij herbenoemd als decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (LR). Werij trad op 1 juni 2017 als decaan aan en begint op 1 juni a.s. aan een tweede termijn van vier jaar.
27 mei 2021
Nieuwe online cursus: Duurzame luchtvaart
De experts van de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft hebben deze nieuwe online cursus gemaakt over de huidige en toekomstige ontwikkelingen en strategieën om te komen tot een klimaatneutrale luchtvaart.
06 april 2021
Duurzame alternatieven voor kerosine: de feiten
Waarom stijgt de CO2-uitstoot van vliegen terwijl vliegtuigen steeds zuiniger worden? Wat zou een logische afstand zijn om te vliegen met een elektrisch vliegtuig op batterijen? Op welke manieren kun je op waterstof vliegen? Koninklijke NLR en TU Delft beantwoorden deze en andere prangende vragen over duurzame luchtvaart door de feiten op een rij te zetten in de factsheet ‘Duurzame Alternatieven voor Kerosine’.
31 maart 2021
SUSTAINair zet in op circulaire luchtvaart voor groene transitie
Binnen het project SUSTAINair worden oplossingen onderzocht en ontwikkeld om duurzaam gebruik van grondstoffen en prestaties van vliegtuigen te verbeteren. Dit recent gestarte Horizon 2020-project streeft tegelijkertijd naar een circulaire luchtvaart door de hoeveelheid afval en materiaalkosten gedurende de levenscyclus van het vliegtuig drastisch te verminderen.
12 maart 2021
Marie Fayolle wint Heinz Stoewer Space Award 2021
Op dinsdag 2 maart heeft Marie Fayolle de vierde Heinz Stoewer Space Award gewonnen voor haar MSc thesis getiteld “Geodetic parameter estimation for small-satellite small-body mission”. Dit jaar was Prof. Heinz Stoewer zelf aanwezig om Marie Fayolle de prijs te overhandigen tijdens het VSV Symposium 2021.