Research output registreren

Ben je een TU Delft onderzoeker? Dan kun je een eigen profielpagina maken, aanpassen en onderhouden. Je kunt een publicatielijst bijhouden, activiteiten en prijzen weergeven en beslissen welke content je wilt uitlichten of verbergen. De profielpagina’s zijn zichtbaar in de TU Delft Research Portal: https://research.tudelft.nl.

De TU Delft stimuleert de onderzoekers om zichzelf en hun werk te presenteren in de Research Portal.

Output registreren

Het is goed mogelijk dat onderzoekers merken dat een aantal van hun publicaties al in Pure zijn opgenomen. De Library importeert en controleert de publicaties vanuit Scopus van iedereen die een affiliatie heeft met de TU Delft. De Library voegt ook de tekst van het volledige artikel toe (pdf) wanneer dit vrij toegankelijk is.

De import vanuit Scopus is bedoeld om onderzoekers te helpen met het beheren van hun output. Publicaties die niet in Scopus zijn opgenomen kunnen handmatig worden toegevoegd. De praktische gang van zaken rondom het registratieproces worden toegelicht op de Pure instructie pagina.

Naast wetenschappelijke publicaties kunnen de onderzoekers ook andere activiteiten registreren (zoals peer-review werkzaamheden voor een tijdschrift), evenals hun persberichten en mediaoptredens (krant, radio/tv) en prijzen.

Open Access

TU Delft heeft een Open Access beleid. Een van de afspraken is dat alle wetenschappelijke output van de TU Delft in de TU Delft Repository opgenomen wordt. Het is immers onze missie om wetenschappelijke kennis kosteloos en online toegankelijk te maken voor iedereen.
In de Open Science Guide vind je meer informatie en richtlijnen voor Open Access publiceren.

Wanneer een pdf van een artikel in Pure wordt gezet, dan wordt het ook opgenomen in de TU Delft Repository.

De Research Repository wordt uitgelezen door een aantal nationale en internationale repositories zoals OpenAIRE and Google Scholar, hetgeen bijdraagt aan de zichtbaarheid van de Delftse onderzoekers.

Datasets

Wanneer je datasets hebt ondergebracht in de TU Delft Research Data Repository, dan worden de beschrijvingen van deze datasets in Pure geïmporteerd wanneer je, zowel in de data repository als in Pure, je ORCID hebt geregistreerd.

Wanneer je nog vragen hebt stuur dan een bericht naar library@tudelft.nl of neem contact op met de Pure specialist van jouw faculteit.