Studieadviseurs: Wat wij doen
Als student maak je veel mee en je kan dan ook met allerlei verschillende vragen bij de studieadviseur terecht komen. Soms zullen wij je advies of hulp kunnen bieden waar je naar zoekt, maar soms verwijzen we je ook door. Deze pagina geeft een indicatie van onderwerpen waarbij wij je kunnen helpen en geven we alvast een aantal suggesties voor andere plekken waar je terecht kan voor informatie.
-
Wij weten veel (maar niet alles) over de studies en studieprogramma’s; meer over de bachelor- dan masterprogramma’s. Heb je inhoudelijke vragen over een vak, kijk dan op Brightspace, in de studiegids of neem contact op met de docent. Heb je inhoudelijke vragen over een master, kijk naar voorlichtingsactiviteiten of neem contact op met de master- of trackcoördinator of het dispuut.
-
Wij kunnen je helpen bij het maken van een planning, het opstellen van doelen of het maken van realistische keuzes.
-
Heb je problemen om gemotiveerd te blijven of effectief te studeren, dan kunnen wij je tips geven of verwijzen naar een passende workshop/training.
-
Als je studievertraging hebt opgelopen of dit zit eraan te komen en je hebt hier vragen over, dan kan je bij ons terecht. Wij kunnen je bijvoorbeeld tips geven over het minimaliseren van de studievertraging en meekijken naar de keuzes die je te maken hebt.
-
Als er iets aan de hand is wat jouw studie beïnvloedt, of je denkt dat dat zou kunnen gebeuren, dan kunnen wij je daarbij helpen. Meld omstandigheden in ieder geval zo snel mogelijk, ook als je denkt dat je op dit moment verder geen ondersteuning nodig hebt of wilt. Dit kan ons helpen om je op een later moment wel te adviseren en/of begeleiden, of te ondersteunen bij een aanvraag.
Voorbeelden van omstandigheden: ziekte, zwangerschap, een ongeval, psychische problematiek, zorgtaken, een onprettige thuissituatie of vervelende ervaring. Het kan ook zijn dat de omstandigheden van een bekende of familielid invloed op jou hebben. -
Als je een functiebeperking (bijvoorbeeld dyslexie, AD(H)D of ASS) of (lichamelijke) handicap hebt en je wilt graag begeleiding tijdens je studie of meer informatie over voorzieningen, dan zijn wij jouw eerste aanspreekpunt.
-
Wij helpen eerstejaars bij hun vragen en problematiek rondom het bindend studieadvies (BSA).
-
Is er iets veranderd in het curriculum en heb je daar vragen over, dan kun je bij ons terecht. Studeer je al wat langer en ben je het overzicht een beetje kwijt? Ook daarvoor kan je bij ons terecht. Wij kunnen met je meekijken naar de overgangsregeling(en).
-
Merk je tijdens je studie dat je toe bent aan iets extra’s om je gemotiveerd en uitgedaagd te houden, dan kunnen wij met je meekijken naar mogelijke opties.
-
Wij geven zelf (bijna) geen workshops of trainingen voor groepen, maar kunnen jou wel helpen met het vinden van een passende workshop/training van Career and Counselling Services (TU breed).
Let erop dat deze lijst slechts een overzicht van veelvoorkomende onderwerpen is. Twijfel je over bij wie je terecht kan, mail ons dan of maak gebruik van een spreekuur.
Contact