Extra uitdaging en begeleiding
Bij Industrieel Ontwerpen willen we dat iedere student met succes, en natuurlijk met plezier, de studie doorloopt. Daarom hebben we allerlei programma’s en mogelijkheden die jou (verder) helpen. Of je nu wat extra hulp nodig hebt door persoonlijke omstandigheden, een extra uitdaging wil aangaan naast het curriculum, of omdat je bezig bent om topsporter te worden wij denken graag met je mee. Op deze pagina vind je informatie hierover.
Nieuwe ervaringen
Naar het buitenland
Is studeren in een nieuwe stad voor jou nog lang niet ver genoeg van huis vandaan? Wil jij ontdekken wat een industrieel ontwerper doet in het buitenland? Kijk dan naar de mogelijkheden om op uitwisseling te gaan naar het buitenland! Onze faculteit heeft contacten met universiteiten over de hele wereld.
Stage
Stage is een mooie manier om kennis te maken met de dagelijkse praktijk van het industrieel ontwerpen. Je kunt een (buitenland)stage in de bachelor doen tijdens de minorperiode. Je hebt dan 20 weken om stage te lopen. Dit is een mooie manier om voor jezelf te bepalen welke richting je op wilt gaan na je bachelor: ga je een master (bij IO) volgen of ben je meer op z'n plaats in het bedrijfsleven en ga je werken? Er is altijd een stageaanbod vanuit de faculteit waar je op kunt solliciteren.
Extra uitdaging
Honours Programme Delft
Het Delftse Honours Programme is voor ambitieuze studenten die op zoek zijn naar een extra uitdaging naast het vaste curriculum. Dit is een aanvulling op je reguliere studieprogramma in het 2e en 3e jaar. Het geeft je de mogelijkheid om binnen of buiten je vakgebied aanvullende kennis op te doen, te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en samen te werken met studenten van andere opleidingen.
Dreamteams
Bij de TU Delft heb je de mogelijkheid om betrokken te zijn bij unieke studentenprojecten die studenten uit verschillende disciplines samenbrengen. Deze fantastische studentenprojecten omvatten 's werelds snelste fiets, de snelste auto op zonne-energie en het hoogterecord voor door amateurs gebouwde raketten. Onze teams strijden in wereldwijde competities en behalen fantastische resultaten die de TU Delft op de kaart zetten.
Toptalent op sportief gebied
Wil je tijdens je studie topsporter worden? De TU Delft ondersteunt studenten die hun studie combineren met sport op topniveau en investeert in de ontwikkeling van talent binnen en buiten de collegezalen. Omdat het vaak lastig is om een regulier studieprogramma te combineren met een topsportopleiding, bieden wij speciale faciliteiten en voorzieningen voor erkende topsporters. Denk hierbij aan coaching door studieadviseurs en topsportcoördinatoren, financiële ondersteuning in de vorm van de Regeling afstudeersteun, sponsoring en toegang tot de sportfaciliteiten bij X.
Studiebegeleiding
Elke opleiding heeft een of meer studieadviseurs waarbij je terecht kunt met vragen over de inhoud van de studie, de organisatie ervan en alles wat daarbij komt kijken. Heb je vragen over zaken die verder gaan dan je academische vorming? Career and Counselling Services heeft een team van studentendecanen, psychologen en studiekeuze- en loopbaanadviseurs die jou kunnen ondersteunen. De service is gebaseerd op 5 pijlers: Basis Studievaardigheden, Leren Samenwerken, Keuzes maken tijdens je Studie (studiekeuze), Loopbaanontwikkeling en Zelfkennis & Zelfmanagement. Er zijn - veelal gratis - (online) workshops, trainingen, online materiaal, inloopspreekuren en de mogelijkheid van een-op-een gesprekken. Voor vragen over studeren met een functiebeperking vind je hier meer informatie.
Mentoraat
Op de 1e dag van het studiejaar krijg je voor het hele eerste semester een mentor toegewezen. De mentor is een ouderejaars student die jou en de andere studenten in je mentorgroep wegwijs maakt in de faculteit en in de opleiding. Met deze studentmentor kun je ervaringen uitwisselen en eventuele problemen bespreken. Het helpt je om je snel thuis te voelen in je nieuwe omgeving en om ritme in je studie te krijgen.