Past deze studie bij mij?
Bouwkunde is een studie waar ontwerpen, techniek én theorie samenkomen. Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn maar ook je technische kennis uit Natuurkunde en Wiskunde B toe te passen? Dan past Bouwkunde misschien goed bij jou. Lees hier wat je kunt verwachten.
Jij bent:
Creatief
Nauwkeurig
Geïnteresseerd in techniek, cultuur en maatschappij
Goed in samenwerken
Vakken & interesses
Wil jij weten in welke vakken van de middelbare school terugkomen in de opleiding Bouwkunde? Hier staat het uitgelegd.
-
Je krijgt op Bouwkunde geen losse wiskunde- of natuurkunde vakken. Wel wordt de kennis uit deze vakken geïntegreerd in de leerlijnen Technologie en Ontwerpen. Wanneer je je Wiskunde B en
Natuurkunde op VWO-niveau met een voldoende hebt afgesloten, is de kans groot dat je voldoende kunt meekomen met de vakken hier op Bouwkunde. -
Je hoeft geen tekenen, handvaardigheid of kunstgerelateerde vakken in je VWO-profiel te hebben, maar een interesse hierin is zeker wel aan te bevelen. In je eerste jaar krijg je bijvoorbeeld les in vormstudie en in handtekenen. Het gaat er hierbij niet om dat je mooi kan tekenen, maar wel dat je effectief een idee of vorm leert over te brengen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om bij projecten gebruik te maken van driedimensionaal modelleren op de computer.
-
Je bent je bewust van jouw omgeving en de maatschappij. Ook dit vak hoef je niet in je profiel te hebben, maar gaat je wel helpen bij de opleiding.
Intensiviteit
Bouwkunde is een fulltime opleiding. Dit betekent dat je in principe 40 uur per week met Bouwkunde bezig bent. In het eerste jaar bestaat ongeveer 12 uur hiervan aan ontwerpbegeleiding, werkgroepen en colleges. De rest van de tijd besteed je aan groepswerk en zelfstudie.
Bouwkunde is, net als veel technische studies, geen typische 9 tot 5 studie. De studie kost veel tijd. Omdat er verschillende manieren van lesgeven en toetsen zijn, kent de studietijd pieken en dalen. Het projectonderwijs is altijd intensief, met name rondom momenten van tussen- en eindpresentaties.
Studentenervaringen
Wil jij weten hoe andere studenten de opleiding Bouwkunde ervaren? Lees de verschillende studentenervaringen uit diverse jaren om een beter beeld te krijgen.