02 maart 2021
Meetsysteem van laserstralen en heliumbellen helpt topschaatsers in jacht op goud
Met het meetsysteem ‘Ring of Fire’ analyseerden TU Delft, NOC*NSF, KNSB en Innovatielab Thialf Nederlandse topschaatsers. Het meetsysteem is vorige week in Heerenveen gebruikt om luchtweerstand rondom bewegende schaatsers te meten en zichtbaar te maken.
16 februari 2021
Koninklijke NLR en TU Delft presenteren de weg naar een duurzaam luchtvervoer
Vandaag presenteren NLR - Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en de Technische Universiteit Delft een whitepaper voor hun gezamenlijke visie op de meest veelbelovende technologieën voor het realiseren van een klimaatneutraal luchtvervoersysteem in 2050.
09 februari 2021
Irene Fernandez Villegas benoemd tot AE Sustainability Officer
Het Management Team van de faculteit heeft Universitair Hoofddocent Aerospace Structures and Materials Irene Fernandez Villegas benoemd in de nieuwe rol van Sustainability Officer aan de faculteit.
04 februari 2021
Gemakkelijk(er) ademen met luchtvaart- en ruimtevaarttechnologie
Een team van onderzoekers geleid door prof. Leroux van ETH Zürich, heeft een nieuwe gepersonaliseerde biologisch afbreekbare 3D-geprinte stent voor de luchtpijp ontwikkeld. De wetenschappelijke publicatie van de groep, waaronder onderzoeker Kunal Masania van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek TU Delft, is vandaag gepubliceerd in Science Advances.
02 februari 2021
Het AIFluids Lab, nieuw in de tweede serie TU Delft AI Labs
Dr. Davide Modesti, assistant professor bij het department Aerodynamics, Wind Energy, Flight Performance & Propulsion (AWEP) van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek zal het onderzoek naar de essentie van complexe fysiese stromingen in lucht, water of andere media.
26 januari 2021
Lancering eerste Nederlandse militaire nanosatelliet
Volgens de huidige planning zal het bedrijf Virgin Orbit medio maart met de eerstvolgende lancering de eerste Nederlandse militaire nanosatelliet (genaamd BRIK-II) in een baan om de aarde positioneren. De satelliet is binnen een uniek samenwerkingsverband ontwikkeld in opdracht van de Koninklijke Luchtmacht.
21 januari 2021
1,44 miljoen subsidie voor Smart Rotors-project
Een belangrijke stap richting een duurzamere luchtvaart en pakket- en personenvervoer via drones werd gezet met de toekenning van 1,44 miljoen euro aan het Smart Rotors-project.
19 januari 2021
Drones navigeren beter als ze ook leren kijken naar textuur, kleur en vorm
Je vraagt je misschien af hoe het komt dat een bij zo perfect zijn weg kan vinden?
22 december 2020
TU Delft, Aerospace Innovation Hub@TUD en Airbus Bizlab breiden samenwerking uit
Innovatie begint met samenwerken. De TU Delft, Aerospace Innovation Hub (AIH) en Airbus Bizlab hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om de samenwerking op gebied van startups en innovatie verder uit te breiden.
02 december 2020
Software TU Delft voor het vaststellen van besmettingsrisico voor specifieke locaties
De Delftse aerodynamica-hoogleraar Fulvio Scarano ontwikkelde samen met stromingsleer-deskundige Lorenzo Botto en simulatie-expert Wouter van den Bos software om de besmettingsrisico’s met het coronavirus te berekenen voor een specifieke locatie. Het model plaatst virtueel een ziek persoon in de ruimte en simuleert hoe snel de virusdeeltjes zich verspreiden.