Laatste nieuws
24 oktober 2018
Hitte in de stad is tegen te gaan met natuurlijke oplossingen
‘Zonder open water en vegetatie kunnen steden niet zweten, en als je niet kunt zweten, raak je oververhit’. (Her)introduceren van planten en open water is dan ook de beste manier om extreme hitte in onze steden tegen te gaan. Dat stelt Anna Solcerova, die op vrijdag 26 oktober op dit onderwerp promoveert aan de TU Delft.
24 oktober 2018
TU Delft maakt schommel en sandwich-vloer van glas
De groep Building Engineering en de afdeling Architectural Engineering & Technology van de TU Delft wil met het tentoonstellen van twee bijzondere, zelf gemaakte, grote glasconstructies glas als constructiemateriaal op de kaart zetten. Ze presenteren de Glass Swing (een schommel van glas) en een Glass Sandwich (een dubbele glazen vloer) op de grootste glasbeurs ter wereld: de Glasstec in Düsseldorf.
19 oktober 2018
25/10 openingsevenement 52e breedtegraad
Sinds kort loopt er een blauwe lijn dwars door de TU-wijk. Deze lijn markeert de precieze locatie van de 52e breedtegraad, en ligt er dankzij prof. Ramon Hanssen, die daarmee aspecten van ruimte, maar ook tijd in de aardobservatie zichtbaar wil maken op de campus. Op 25 oktober wordt de lijn officieel ‘geopend’, in aanwezigheid van onder andere de rector magnificus van de TU Delft, Tim van der Hagen, en de Delftse wethouder Bas Vollebregt (Economie, Cultuur, Grondzaken en Vastgoed).
27 september 2018
UMO van start: onderzoek naar mobiliteit in stedelijke gebieden
Het project Urban Mobility Observatory (UMO) krijgt een bedrag van € 1.950.000 uit het programma NWO-groot, bedoeld voor de bouw van grote ondersteunende wetenschappelijke faciliteiten. UMO gaat uitgebreid en langdurig data verzamelen over mobiliteit in Nederlandse steden.
26 september 2018
Zandmotor als continu veldlaboratorium voor onderwijs en onderzoek
De Zandmotor, een grootschalige zandopspuiting van 21 miljoen kuub zand voor de kust bij Kijkduin-Ter Heijde, is inmiddels wereldwijd een toonaangevend voorbeeld van hoe we onze kust duurzaam kunnen beschermen. Hoe ontwikkelt de natuur zich, hoe groeien de duinen aan en wat gebeurt er met onze kustlijn? Voor het antwoord op deze vragen is hoog¬waardige meetapparatuur nodig om continu onze kust te monitoren. De Zandmotor wordt nu, dankzij financiële steun van Stichting Zabawas, een waterbouwkundig veldlaboratorium voor onderwijs en onderzoek.
26 september 2018
Slijtage op het spoor
Zili Li is door de TU Delft benoemd tot professor Rail Systems & Monitoring bij de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Li houdt op 27 september 2018 zijn intreerede aan de TU Delft.
26 september 2018
Twee voorstellen TU Delft in de race voor aardobservatie-missie ESA
De TU Delft levert twee van de drie ideeën die nog in de race zijn voor de tiende Earth Explorer missie van ESA, die is gepland voor 2027-2028. De Earth Explorer missies richten zich op aardobservatie, een van de belangrijke doelen van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA.