Marina Bos-de Vos wint EURAM-prijs voor Best Conference Paper

Nieuws - 25 september 2024 - Communication

Eind juni won IO’s assistant professor Strategic Design for Ecosystem Innovation Marina Bos-de Vos twee belangrijke prijzen als eerste auteur op de European Academy of Management (EURAM) conferentie in Bath voor haar onderzoekspaper “Projecting for accelerating sustainability transitions: practices of joint value creation in circular economy programs”. Medeauteurs van de paper zijn Miia Martinsuo (Universiteit van Turku) en Ellen Loots (Erasmus Universiteit Rotterdam). 

Samen wonnen ze niet alleen de Project Organizing SIG best paper award, maar ook de EURAM best paper award uit de bijna 2000 papers die voor de conferentie werden ingezonden vanuit alle managementdisciplines! 

Over het artikel

Hun paper onderzoekt toonaangevende circulaire economie (CE) plannen in Nederland en laat zien hoe stakeholders in deze plannen verschillende opvattingen hebben over hoe ze de CE willen versnellen (die ze ‘modi van projecteren’ noemen). Deze vereisen verschillende praktijken van gezamenlijke waardecreatie. Het paper draagt bij aan nieuwe kennis over hoe praktijken van gezamenlijke waardecreatie beter kunnen worden afgestemd op specifieke typen transitieprogramma's en/of manieren van projecteren. 

EURAM Best Conference Paper Award

De winnende paper wordt geselecteerd via een strenge selectieprocedure waarbij de jury vooral kijkt naar de vooruitgang voor het vakgebied en de maatschappelijke impact*. EURAM wordt beschouwd als een toonaangevende conferentie op het gebied van management, waardoor het winnen van de best paper award een bijzondere mijlpaal is voor Marina en haar team.
 

 


*Belangrijkste selectiecriteria: vooruitgang van het vakgebied (theoretische bijdrage, empirische bijdrage, methodologische bijdrage, resultaten, relevantie); maatschappelijke impact. Extra criterium: duidelijkheid (schrijven en doelstellingen).