BSc Nanobiology
Ben je nieuwsgierig om te zien wat er gebeurt op de kleinste schaal van de biologie? Heb je een passie voor wiskunde, natuurkunde en biologie maar kan je echt niet kiezen welke jouw favoriet is? Dan is Nanobiology misschien wel de studie voor jou! Nanobiology is de studie van de complexiteit van levende systemen op de kleinste schaal, een multidisciplinaire studie bij de TU Delft en Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.
Nanobiology bestudeert de grens van natuurkunde en biologie en hoe deze twee vakgebieden samensmelten in fundamenteel medisch onderzoek. Het is een technische studie die de taal van de wiskunde gebruikt binnen de context van de natuurkunde om de complexiteit van de biologie te doorgronden.
Tijdens de bachelor krijg je een brede basis in wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Je bestudeert celprocessen en leert hoe je het gedrag van moleculen kunt modelleren. Je leert werken met geavanceerde microscopen en je leert programmeren om diepgaande analyses en onderzoek te doen. Nanobiologen gebruiken deze vaardigheden om ziekten zoals kanker, Alzheimer, diabetes, infectieziekten te bestuderen en begrijpen.
In het kort
Voertaal: Engels
Joint degree: ja
Numerus fixus: ja
Start: september
Vereiste vakken: Biologie / Wiskunde B / Natuurkunde / Scheikunde
Vorm: voltijds- on campus
Belangrijke data
Numerus fixus: 15 januari
Aanmelddatum: 15 januari
Meeloopdag: september t/m mei
Open Dagen: 17 en 18 oktober
Joint degree
De opleiding Nanobiology is een gedeelde opleiding tussen de TU Delft en de Erasmus Universiteit in Rotterdam (Erasmus Medisch Centrum). Je volgt een deel van je opleiding aan de ene onderwijsinstelling en een deel aan de andere. Via Studielink meld je je aan bij de TU Delft voor de studie Nanobiology. De TU Delft verzorgt dan ook jouw inschrijving aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam; daar hoef je zelf niets voor te doen. Uiteraard betaal je slechts één keer collegegeld. Het rooster voor Nanobiology is zo gemaakt dat je niet op 1 dag in twee steden college hebt.
Ervaringen van studenten
Wat vind je van de studie Nanobiology?
Binnen Nanobiology heb ik veel mensen ontmoet, zowel studenten als docenten, die me hebben geholpen om uit mijn comfort zone te stappen en nieuwe kwaliteiten in mezelf te ontdekken.
― Albaraa Albaraa Adel Farouk Abdelghaffar Khalil, 3e-jaars bachelor student
Wat vind je leuk aan de studie Nanobiology?
Zelf vind ik programmeren erg leuk, ondanks dat ik vaak nog in de knoop kom te zitten met mijn code, maar oefening baart kunst! Tijdens mijn profielwerkstuk ben ik met Nuclear Magnetic Resonance (NMR) in contact gekomen. Dat vind ik een superinteressant principe, omdat je echt achter de structuur van moleculen kunt komen. Tijdens de studie komt dit ook aan bod.
― Eva Pistone, 1-jaars bachelor student
Wat ben je gaan doen na je bachelor Nanobiology?
Na mijn afstuderen ben ik gestart als Technical Service Engineer bij LUMICKS, een schaalvergrotingsbedrijf dat nieuwe high-tech apparatuur ontwikkelt. Deze rol vereiste een diepgaand en grondig begrip van optica en de elektronica van de complexe apparaten, evenals een fundamenteel begrip van de biologische vragen en testen waar klanten mee bezig waren.
― Ilias Zarguit, alumnus
Chat met een student
Stel je vragen aan een student Nanobiology.