Bacheloropleiding Civiele techniek
De bacheloropleiding Civiele Techniek (CT) duurt drie jaar. Daarna kun je kiezen voor een van de varianten van de masteropleiding Civil Engineering (CE). In de bacheloropleiding volg je een breed scala aan vakken. In de vakken wiskunde, mechanica en construeren en in de ontwerpprojecten leer je de basiskennis die elke civiel ingenieur nodig heeft.
Daarnaast maak je al kennis met de aandachtsgebieden water, bouwen en vervoer. Verder volg je keuzevakken die je al iets laten zien van een mastervariant. De BSc-opleiding rond je af met een eindopdracht, die veel weg heeft van een profielwerkstuk. Daarna mag je jezelf Bachelor of Science (BSc) noemen.
Welkom op onze faculteit. Hieronder vind je belangrijke informatie over de start van jouw studie, de BSc opleiding Civiele Techniek die op maandag 2 september 2024 begint. Het is dan ook aan te raden onderstaande tabbladen goed door te lezen!
Mentoraat
Het mentoraat houdt in dat jij als eerstejaars student samen met ongeveer 10 andere eerstejaars studenten gekoppeld bent aan een studentmentor uit een hoger jaar van de studie Civiele Techniek. De mentor helpt jou op weg met allerlei praktische zaken rond de studie. Daarnaast is je mentorgroep ook de onderwijsgroep waarmee je vakken volgt in de eerste periode. Eind augustus, een aantal dagen voor de introductiedag, ontvang je een mail met daarin meer informatie over deze introductiedag.
Introductiedag
Maandag 2 september is het zover, de start van je studie! De eerste dag van het introductieprogramma vindt plaats op de faculteit Civiele Techniek en duurt ongeveer van 08.30 uur tot 17:00 uur. Neem zelf een lunch mee en je laptop indien je die hebt. De exacte tijden en locatie volgen via de mail die je ontvangt rond een week voor de introductiedag (26 augustus). Het complete programma kun je hier vinden.
Wat als je de eerste dag afwezig bent
Als je de eerste dag niet aanwezig kunt zijn, meld dit dan door te mailen naar turbomentoraat-citg@tudelft.nl. Vermeld hierbij ook de reden van je afwezigheid.
Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen, mail dan naar turbomentoraat-citg@tudelft.nl of studyadvisors-CEG@tudelft.nl.
Zie ook de pagina studiestart hierboven.
Praktische informatie:
Hieronder vind je praktische informatie. Op de pagina onderwijs informatie is alle praktische informatie voor nieuwe studenten is verzameld.
Boeken: Zie tab 'introdagen 2024"
Roosters: Het onderwijs- en tentamenrooster voor het nieuwe academisch jaar komt eind augustus weer beschikbaar via MyTimetable.
Inschrijving: zie de pagina van de Centrale Studenten Administratie.
Het COW (Civiel Ontvangst Weekend) heeft plaatsgevonden van 15 t/m 18 augustus 2024. Zie de link voor meer informatie over het COW.
Wanneer je op de TU Delft komt studeren, word je onderdeel van een academische gemeenschap. Dit is iets om trots op te zijn, maar er komen ook verantwoordelijkheden bij kijken. Zorg dat je weet wat er van jou als student wordt verwacht, dit kun je lezen in de Code of Honour en de Code of Ethics. Zie ook de pagina academische houding.
Studieadviseurs
Neem bij vragen contact op met onze Studieadviseurs: