Persoonlijke begeleiding

De TU Delft biedt verschillende soorten begeleiding. Uitgangspunt is altijd dat je als student zelf moet aangeven als je hier behoefte aan hebt. 

Studieadviseurs 
Elke opleiding heeft één of meer studieadviseurs. De studieadviseur is je eerste contactpersoon voor zaken die te maken hebben met je studie. Je kunt bij de studieadviseur terecht met vragen over de studie en alles wat daarbij komt kijken. Van hulp bij studieplanning en studie advies tot eventuele begeleiding en ondersteuning bij aanvragen van (financiële) voorzieningen. Zeker als je in problemen dreigt te raken is het goed om zo snel mogelijk contact op te nemen.  

Alle gesprekken met studieadviseurs, studentpsychologen en studentdecanen zijn strikt vertrouwelijk.

1e-jaarsbegeleiding 
Je medestudenten staan voor je klaar. Eerstejaars kunnen een beroep doen op hun mentor, een ouderejaarsstudent die een groepje eerstejaars wegwijs maakt in het onderwijsprogramma. Je wisselt ervaringen uit en bespreekt eventuele problemen. Op die manier raak je snel thuis in je nieuwe omgeving en krijg je hulp bij het vinden van een goed studieritme. 

De begeleiding gebeurt in groepjes van ongeveer 10 studenten en is gericht op studie gerelateerde vragen en informatie, maar ook op sociale activiteiten. De mentor is de eerste vraagbaak voor studenten en kan zo nodig doorverwijzen naar de studieadviseur of naar de studievereniging. Nieuwe studenten voelen zich zo sneller thuis op de faculteit en kunnen ervaringen uitwisselen. De mentorgroep van de bachelors is tevens de groep waarmee je in het 1e jaar de vaardigheidsonderdelen volgt. Je kunt dus niet zomaar wisselen. 

Psychologen 
De psychologen van de TU Delft bieden hulp aan studenten met problemen die een goede studievoortgang in de weg staan. Zowel op individuele basis als in groepsverband.

Studentendecanen 
De studentdecanen van de TU Delft staan klaar voor alle TU Delft studenten op een breed scala van aandachtsgebieden. Van studie(her)keuze tot ondersteuning van bijvoorbeeld topsporters en studenten met een functiebeperking of chronische ziekte. Maar ook regelgeving met betrekking tot je studie, zoals bijv. over inschrijven en uitschrijven, studiebeurzen en financiële ondersteuning 

Alle gesprekken met  studiebegeleiders, studentpsychologen en studentdecanen zijn strikt vertrouwelijk.

Studeren met een functiebeperking

TU Delft heeft veel ervaring met begeleiden van studenten met een functiebeperking. Van dyslexie en lichamelijke beperkingen tot ADHD en Autisme-spectrum, voor veel gevallen zijn er begeleiding en hulpmiddelen op maat. De studieadviseurs en studentdecanen zijn op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Uitgangspunt is altijd dat je zelf tijdig melding maakt van je functiebeperking, tijdens je aanmelding voor je studie in Studielink.

Klik hier voor meer informatie.

Workshops & Trainingen

Het Career & Counselling Services bureau van de TU Delft biedt verschillende workshops aan rond onderwerpen als: time management, studieversnelling, of deelname aan een Study Buddy project.