BSc Molecular Science and Technology
De wereld om ons heen bestaat dankzij scheikunde. Kijk maar om je heen en overal zie je scheikunde: je kleding, je eten, je smartphone zijn gemaakt met behulp van scheikundige processen. En zelfs de cellen in je lichaam zijn in feite kleine chemische fabriekjes. Help jij mee om de wereld beter te maken?
Hoe kunnen we als scheikundigen onze expertise inzetten om de wereld te voorzien van duurzame energie, schoon drinkwater en gepersonaliseerde medicijnen? Hoe ontwikkelen we uit zonlicht, biomassa, CO2 en water nieuwe producten? Het zijn scheikundigen met kennis van technologie die de innovatieve oplossingen bedenken om deze vraagstukken op te lossen.
De opleiding Molecular Science and Technology (MST) is een unieke Nederlandstalige bacheloropleiding waarin twee kanten van scheikunde bij elkaar komen: fundamentele moleculaire scheikunde en scheikundige procestechnologie. Deze combinatie is essentieel om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen gaan: de groeiende vraag naar nieuwe producten en milieuvriendelijke processen. Dankzij de joint degree combineer je deze kanten in één opleiding.
In het kort
Voertaal: Nederlands
Joint degree: ja
Numerus fixus: nee
Verplichte matching: ja
Start: september
Vereiste vakken: Natuurkunde / Scheikunde / Wiskunde B
Vorm: voltijds (on campus)
Belangrijke data
Open Dag: 14 maart 2025
Aanmelddeadlines:
1 mei met Nederlands diploma
1 april met internationaal diploma
Joint degree
De opleiding Molecular Science and Technology (MST) is een gedeelde opleiding tussen de TU Delft en de Universiteit Leiden. Je volgt een deel van je opleiding aan de ene onderwijsinstelling en een deel aan de andere. Via Studielink meld je je aan bij de Universiteit Leiden voor de studie MST. De Universiteit Leiden verzorgt dan ook jouw inschrijving aan de Technische Universiteit Delft; daar hoef je zelf niets voor te doen. Uiteraard betaal je slechts één keer collegegeld.
Het rooster voor MST is zo gemaakt dat je, per dag in één stad je studie volgt.
Ervaringen van studenten
Wat vind je bijzonder aan Molecular Science and Technology?
Het blijft bijzonder dat je je bij MST echt bezighoudt met producten die mensen dagelijks gebruiken. Tandpasta, rubber, brandstoffen, verf en wasmiddelen.
― Sarah Zwartjes, 2e-jaars bachelor student
Welke vakken vind je leuk?
MST is voor mij de studie met de ideale combinatie tussen wiskunde, scheikunde en natuurkunde.
― Iris Blommestein, 3e-jaars bachelor student
Waarom ben je Molecular Science and Technology gaan studeren?
De combinatie van een brede scheikunde opleiding, ruimte voor het kiezen van vakken en studeren aan twee goede universiteiten heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik MST ben gaan studeren.
― Yordi Beelen, 4e-jaars student MST
Wat is er stimulerend in deze functie?
Als ik zelf mogelijkheden zie om een proces te verbeteren, dan mag ik daarmee aan de slag. Heel stimulerend.
― Eva van Dongen, alumnus
Overig
Chat met een student
Stel je vragen aan een student MST.