Over de opleiding

Klimaatextremen zoals zware regenval, hittegolven, overstromingen en aardverschuivingen komen steeds vaker voor. Om een veilige en gezonde leefomgeving te garanderen is het cruciaal om te monitoren en voorspellen hoe de aarde verandert in de atmosfeer, het oppervlak en in de ondergrond. Daarnaast liggen er grote technologische uitdagingen op gebied bij het veiligstellen van onze duurzame energievoorziening. De Engelstalige bacheloropleiding Earth, Climate and Technology combineert kennis van aardwetenschappen, wiskunde, natuurkunde en scheikunde om daarmee beter te begrijpen hoe de aarde functioneert en technische oplossingen te bedenken voor klimaatuitdagingen en de energietransitie.

Earth, Climate and Technology is een brede veelzijdige opleiding, Je hebt een gevarieerd vakkenpakket en bent vanaf het begin actief in de 'echte wereld'. In het lab en tijdens veldwerkopdrachten en excursies pas je je theoretische kennis toe, zowel in Nederland als in het buitenland! Kenmerkend voor de opleiding is het kleinschalige karakter. Studenten uit verschillende jaargangen kennen elkaar en je staat tijdens je studie in nauw contact met docenten en onderzoekers die internationaal toonaangevend onderzoek doen.

Studielast

180 EC, 3 jaar

Indeling studieweek


Colleges
12 uur

Projecten en practica
9 uur

Zelfstudie
19 uur

Vakgebied

Bij Earth, Climate and Technology maak je kennis met een boeiend en veelzijdig vakgebied waarin je je bezig met de aarde in de breedst mogelijke zin; van de atmosfeer tot aan een enkele kilometers diepte in de ondergrond. Je gebruikt de modernste technologie om de atmosfeer, het aardoppervlak en de ondergrond, te bestuderen en veranderingen te monitoren. We kunnen het onderzoeksgebied dus als het ware onderverdelen in:

  • De atmosfeer
  • Het aardoppervlak
  • De ondergrond

Je houdt je bij deze opleiding bezig met urgente en wereldwijde vraagstukken. Zoals de klimaatverandering en de daaruit volgende natuurverschijnselen. Denk aan het voorspellen van aardbevingen en de manier waarop deze een gebied beïnvloed. Of het monitoren van smeltende ijskappen. Welk effect heeft dit op onze zeespiegelstijging? Ook de energietransitite is een van de grote uitdagingen binnen Earth, Climate and Technology. Je leert om met technische innovaties bij te dragen aan een betere omgang met de aarde. Hiervoor is kennis van het zogenoemde 'systeem aarde' cruciaal.

Interessante video's

Bindend Studieadvies

De TU Delft hanteert een Bindend Studieadvies (BSA). Dit betekent dat je in het eerste studiejaar ten minste 3/4 deel van je studiepunten moet halen om je opleiding te mogen voortzetten; dit is 45 EC van de 60 punten die je kunt halen. Als je een ‘negatief Bindend Studieadvies’ krijgt, kun je je de volgende 4 jaar niet meer voor deze opleiding inschrijven.

Feiten en cijfers

Studentenpopulatie
Gemiddeld 85 eerstejaars

35% internationale studenten

92% vindt binnen 6 maanden een passende baan

Studievereniging MV

De studievereniging van de opleiding, de MV, is voor alle studenten, PhD’ers, alumni en medewerkers van de opleiding. Naast de studie-gerelateerde activeiten, organiseert de MV ook leuke ontspannende activiteiten voor al deze doelgroepen. Daarnaast de vereniging studenten in vak evaluaties en in het geval van klachten. De MV heeft een eigen café in het centrum van Delft en is erg actief!