VitaminX: Zomer Masterclasses

05 juni 2024 22:55 t/m 31 augustus 2024 23:55 - Door: Communication | Zet in mijn agenda

Deze zomer kan je eendaagse masterclasses volgen. Maak bijvoorbeeld binnen een dag je eigen vaas tijdens de masterclass Keramiek. Of vind je danstalent, door mee te aan een van de verschillende dans masterclasses die we aanbieden. Haal je innerlijke Madhuri Dixit naar boven tijdens een Bollywood masterclass, schud je heupen op het ritme van de Reggaeton masterclass, ga voor een Spaanse klassieker in de Paso Doble masterclass of waan jezelf in de magische Moulin Rouge tijdens de Burlesque masterclass. Kies de stijl die het beste bij je past!

De masterclasses zijn eendaagse cursussen. Voor meer informatie over de tarieven kun je terecht in de webshop. Alle masterclasses vinden slechts een keer plaats, dus wees er op tijd bij! Inschrijven kan in onze webshop vanaf maandag 17 juni om 12:00.

In deze eendaagse cursus leer je met de hand een vaas bouwen met klei. Als het weer het toelaat, werken we buiten en versieren we onze creaties met dingen die we om ons heen kunnen vinden, zoals bladeren, planten en wilde klei.

Handvormen of handbouwen is een euwenoude techniek voor het maken van aardewerk waarbij vormen worden gemaakt zonder een pottenbakkersschijf en alleen met de handen, vingers en eenvoudig gereedschap. Met de hand bouwen kan een aangenaam organische uitstraling opleveren, maar kan ook mooie, verfijnde resultaten opleveren.

Neem wat te eten mee om te delen en laten we genieten van het buiten zijn terwijl we unieke stukken creëren!
 

MASTERCLASS

ZOMER

In deze drie uur durende masterclass verkennen we sensuele bewegingen op een lichte en leuke manier. We voelen ons op ons gemak met flirten en het bewegen van ons lichaam en leren hoe we onze uitdrukkingen kunnen overdrijven. Je mag de les doen op hakken (zo hoog als je wilt) of op platte schoenen. Het is aan jou wat je als outfit draagt. Houd het simpel of verkleed je als een burlesque koning of koningin!

Burlesque staat vooral bekend om zijn flirterige en glamoureuze shows, met elementen uit de Victoriaanse tijd. De term komt van het Italiaanse Burla, wat grap betekent. Burlesque shows gebruiken overdrijving en humor om serieuzere onderwerpen luchtig te maken. Ze kunnen ook worden gekenmerkt door een element van sensualiteit en de kunst van het verleiden. Bij burlesque bewegen we sensueel, maar zijn we nooit te serieus.

Let op: burlesque impliceert soms ook strippen. In deze workshop gaat het niet verder dan het uitdoen van een jasje of sjaal!

MASTERCLASS

ZOMER

Tijdens de masterclass kun je jezelf onderdompelen in de wereld van Paso Doble. Deze masterclass is speciaal bedoeld voor studenten die graag de dynamische en expressieve kunst van Paso Doble onder de knie willen krijgen.

We zullen de geschiedenis en unieke stilistische elementen van Paso Doble verkennen. Leer fundamentele stappen, houding en dramatische houdingen die essentieel zijn voor het uitvoeren van deze dans. Onze instructeurs begeleiden je door de technische aspecten en de artistieke expressie die nodig zijn om deze dans tot leven te brengen. Deze les is gericht op beginners en biedt een leuke en uitdagende manier om je dansvaardigheden te verbeteren.

De Paso Doble is een Spaanse dans die ook tot de Latijns-Amerikaanse dansen wordt gerekend. Deze ballroomdans beeldt het stierenvechten uit, waarbij de man de rol van stierenvechter of torero speelt en de dame la capa (de rode cape) is die de stier moet achtervolgen. De man 'zwaait' de dame rond alsof zij die rode cape is. Paso Doble betekent letterlijk dubbele pas en is een dans vol passie en intensiteit.

De Paso Doble wordt gedanst op de juiste muziek met een ritme van 60 tot 62 maten per minuut. De muziek kenmerkt zich door hoogtepunten: accenten in de muziek die vereisen dat het danspaar een vaste positie inneemt in hun dansprogramma.