Demo Dinsdag

17 september 2024 14:45 t/m 17:15 | Zet in mijn agenda

Workshop over Urban Mobility van de TU Delft

TU Delft en haar Mobility Innovation Centre Delft nodigen je graag uit voor Demo Dinsdag – een workshop waarin je aan eigen mobiliteitsvraagstukken kunt werken aan de hand van de tools, datavisualisaties, digital twins en serious games die mobiliteitsonderzoekers van de TU Delft ontwikkelden in samenwerking met gemeenten en bedrijfsleven.

Demo Dinsdag is onderdeel van de TU Delft campagne 'Stad vol beweging', die geheel in het teken van urban mobility staat. 

Datum: dinsdag 17 september 2024
Tijd: van 14.45 tot 17.15 uur met aansluitend borrel
Locatie: Het gebouw ‘Co-Creation Centre’ op The Green Village, TU Delft campus

Voertaal: Engelstalig

Steden worden steeds drukker - met meer inwoners, meer bezoekers en meer logistiek verkeer. Smart mobility hubs, autoluwe centra en ooit wellicht zelfrijdende auto’s – er zijn veel beloftes, nieuwe opties en maatregelen die de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden moeten verbeteren.

Delftse wetenschappers en het Mobility Innovation Centre Delft ontwikkelen de broodnodige kennis om verkeer en vervoer in onze drukke steden duurzaam, inclusief, veilig en efficiënt te maken. Met onze tools, datavisualisaties, digital twins en serious games helpen we gemeenten in Nederland en Europa bij hun mobiliteitsvraagstukken.

Tijdens de European Mobility Week in september bieden we een workshop aan om deze tools zelf te ervaren en inspiratie op te doen voor je eigen mobiliteitsvraagstukken. De workshop is gericht op beleidsmakers van bijvoorbeeld gemeenten en provincies en bedrijfsleven.

Na plenaire pitches krijg je de kans om twee verschillende tools, games of visualisaties te ontdekken en aan de hand van je eigen mobiliteitsvraagstukken met de demo’s aan de slag te gaan. Onderzoekers begeleiden zelf de sessies en kunnen maatwerk bieden.

Hieronder de demo’s waar je uit kunt kiezen:

  • CTWalk - bereikbaarheid van voorzieningen en openbare ruimten in Europese steden - Achilleas Psyllidis, assistant professor Faculteit Industrieel Ontwerpen
  • Mobility Credit System - serious game over wat de keuze van inwoners bepaalt om voor auto, fiets of OV te kiezen - Nejc Geržinič, promovendus Faculteit Civiele Techniek & Geowetenschappen
  • Ontwerpen van stationsgebieden - serious game voor cocreatie - Manuela Triggianese, assistant professor Faculteit Bouwkunde
  • Urban Mobility Digital Twin - Sascha Hoogendoorn, directeur van het Mobility Innovation Centre Delft
  • Xcarcity - digitale twins om autoluwe wijken en steden te realiseren - Maaike Snelder – associate professor Faculteit Civiele Techniek & Geowetenschappen
  • WheelVR - rolstoelsimulatie voor inclusieve mobiliteit - Yan Feng - Assistant professor Faculteit Civiele Techniek & Geowetenschappen

Over het Mobilty Innovation Centre Delft (MICD)
Het MICD van de TU Delft biedt bedrijven, overheden en wetenschappers een omgeving en faciliteiten om innovaties te ontwikkelen, testen en evalueren – en om de mogelijkheden voor opschaling te verkennen. Om het nu gaat om langdurig onderzoek of vlot pilots opzetten, ons doel is om een betrouwbaar en compleet beeld te krijgen van de impact van innovaties op verkeers- en vervoerssystemen, stedelijke planning, veiligheid, bereikbaarheid, duurzaamheid en inclusiviteit.

TU Delft | Stad vol beweging
Smart mobility hubs, autoluwe wijken, emissievrije zones en ooit wellicht zelfrijdende en -parkerende auto’s. De stad zit vol mogelijkheden om de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid te verbeteren.

En dat is nodig, want steden in Europa worden steeds drukker met meer inwoners, meer bezoekers en meer logistiek verkeer. Mensen staan in de file, stoten veel CO2 uit, maken ongelukken en parkeren is lastig. In onze steden is er strijd om de schaarse ruimte: kiezen we voor groene straten of parkeerplekken voor de deur?

Delftse urban mobility wetenschappers ontwikkelen de broodnodige kennis en oplossingen om vervoer in onze drukke steden slim, schoon en veilig te maken voor iedereen. We bouwen fietsen waar je niet mee omvalt en autonome boten om over water pakketjes af te leveren. We ontwikkelen apps om deelvervoer gebruiksvriendelijk te maken. We sleutelen aan algoritmes voor zelfrijdende, elektrische voertuigen. En we implementeren autoluwe wijken en groene corridors voor voetgangers. Met onze tools, datavisualisaties, digitale twins en serious games helpen we gemeenten in Nederland en Europa bij hun mobiliteitsvraagstukken.

Zo versnellen we de mobiliteitstransitie en maken we steden groen, veilig en bereikbaar voor iedereen. Lees meer over de maatschappelijke uitdagingen waar we aan werken op onze website