Herontwikkeling open ruimtes van X

Nieuws - 21 juni 2024 - Communication

Om beter aan te sluiten bij de behoeften van de doelgroep en daarmee de visie van X, worden de open en vrij toegankelijke ruimtes die bij de Playground horen, opnieuw ontworpen/ontwikkeld. Deze ruimtes zijn onder andere: Entreehal, Concept Store, Meeting Point, ACT Lab, Café X, Freetown, Foyer, Keuken, Woonkamer, Patio, Bezinningsruimte, Achtertuin en alle gangen.

 

ACTLab
Het ActLab (Arts, Crafts and Technology lab) verdwijnt als zelfstandige ruimte. De daar aanwezige materialen (3D-printer, lasersnijder etc.) worden verkocht of verdeeld over de andere ontwerpruimtes binnen de beeldende kunstdisciplines, zoals de Design studio, de houtbewerkings studio en de Pottenbakkerij. Sinds 2024 is er een samenwerking met de Maker Space in het Science Centre om kruisbestuiving tussen ambacht en innovatie te bevorderen.

Concept Store sluit haar deuren op 1 juli
Zodra je X binnenstapt is ze daar: onze geliefde Concept Store. Het vertrouwde aanzicht en de plek waar je terecht kan voor een heerlijke kop koffie of thee, voor een croissantje of reep on-the-go of om ‘essentials’ te kopen die je nodig hebt bij deelname aan het aanbod bij X.

Helaas moeten we aankondigen dat de Concept Store per 1 juli haar deuren zal sluiten.

Zowel het ACTLab en de Concept Store zullen met ingang van het nieuwe academisch jaar niet meer in de huidige vorm terugkeren in het programma.

Leegverkoop
Om de afgelopen jaren vol fijne ontmoetingen leuk af te sluiten houden we maandag 24 juni t/m zondag 30 juni een leegverkoop in de Concept Store. Dus kom langs en scoor jouw favoriete items met leuke korting en drink meteen nog een kopje koffie of thee met je favoriete barista!

Niet getreurd, uiteraard blijf je in Cafe X van harte welkom voor een hapje en een drankje. Je kunt ook bij de hosts terecht voor producten die je nodig hebt om van ons aanbod gebruik te kunnen maken.