Werkzaamheden nieuwe tram- en bushalte Aula

Nieuws - 27 juni 2024 - Student News

Nieuwe werkzaamheden rondom de campus

Maandag 1 juli starten werkzaamheden ter voorbereiding van een nieuwe tram- en bushalte Aula. Deze halte verschuift naar het Noorden en komt ter hoogte van gebouw 30A (Contact Centre). De komende tijd wordt het fiets- en voetpad tussen de Jaffalaan en de Christiaan Huygensweg verplaatst om zo ruimte te maken voor de nieuwe tram- en bushalte en naastgelegen weg.  Dit betekent dat het fietspad en het voetpad dichter op gebouw 30A komen te liggen. Vanaf 22 juli is er tijdelijk een omleiding van kracht en kun je van en naar de campus via de Schoemakerstraat of de Leeghwaterstraat. De alternatieve routes worden met borden aangegeven.

De werkzaamheden aan het nieuwe fiets- en voetpad duren naar verwachting zes weken en zijn halverwege augustus afgerond. Vanaf september starten de overige werkzaamheden: aanleg van de autoweg, realisatie van de aansluiting op het plein voor StuD uitzendbureau en tot slot het herstellen van het Mekelpark voor de Aula. Deze werkzaamheden zijn afhankelijk van de vorderingen en planning van de trambaan.

Opheffing huidige haltes bij Aula
De buslijnen die voorheen op de Christiaan Huygensweg of Mekelweg reden, en daar hun eigen halte hadden, gaan straks deze nieuwe halte Aula delen. Dat betekent dat alle buslijnen en de tram straks bij deze halte stoppen. Dat is overzichtelijker voor de reiziger en het verhoogt de verkeersveiligheid doordat er minder kruisende verkeersstromen zijn. De huidige haltes bij de Aula aan de Christiaan Huygensweg en de Mekelweg komen te vervallen.