TU Delft team wint Challenge the Cyber 2024

Nieuws - 03 mei 2024 - Communication EWI
Photos by: Mikołaj Gazeel (@memento_mortem__)

Op 20 april 2024 namen studenten van de TU Delft deel aan de nationale hackwedstrijd "Challenge The Cyber" in Eindhoven, en TU Delft Computer Science studenten Azra Ocak, Iancu Popp, Ksawery Radziwiłowicz, en Per Schrijver wonnen de eerste prijs in de juniordivisie!

Na zes uur hard werken aan reverse engineering, binary exploitation, web hacking, hardware exploitation en cryptografie, wist het team een 5e plaats te behalen op het leaderboard en de 1e plaats in de juniordivisie met een comfortabele voorsprong van 1000 punten op het juniorenteam dat op de tweede plaats eindigde. 

De seniorenteams van de TU Delft presteerden ook goed en eindigden op de 6e, 7e en 8e plaats, wat betekent dat alle TU Delft-teams in de top 10 eindigden. Na de competitie wordt een selectie van de best presterende teams uitgenodigd om deel te nemen aan het cyber bootcamp, waar het Nederlandse nationale team voor de European Cyber Security Challenge (ECSC) wordt gevormd. Na hun succes in de competitie hopen we veel van onze studenten terug te zien in het nationale team.

Het TU Delft CTF Team is een team van bachelor-, master- en PhD-studenten die wekelijks bij elkaar komen om hackingvaardigheden te leren en bij te brengen. Ze doen mee aan zogenaamde capture-the-flag (CTF) competities, waarbij punten worden verdiend door applicaties, bestanden en protocollen te exploiteren om geheime codes, vlaggen genaamd, te vinden. Nieuwe leden zijn altijd welkom! Je kunt contact opnemen door een e-mail te sturen naar ctf-ewi@tudelft.nl.

Je kunt ook de website van het TU Delft CTF Team bezoeken: https://ctf.ewi.tudelft.nl/

Het TU Delft CTF Team wordt gehost door de EEMCS Cybersecurity groep: https://www.tudelft.nl/ewi/over-de-faculteit/afdelingen/intelligent-systems/cybersecurity