Juni editie Delft Matters verschenen

Nieuws - 28 juni 2024

De nieuwe Delft Matters is uit en staat vol met alle mooie dingen die in onze TU Delft gemeenschap plaatsvinden. In vogelvlucht: sport & duurzaamheid, kritieke ­grondstoffen & geopolitieke onafhankelijkheid, scheiding van elektronisch afval, bacteriële arseenfiltering en nog veel meer komt er aan bod, alles natuurlijk vanuit het gezichtspunt van de mensen die eraan werken.

En tot slot een kritische vraag: moeten we AI-ontwikkelingen een halt toeroepen om klimaatschade te voorkomen? 

Dat en meer lees je in de juni editie van Delft Matters. 

In deze editie onder meer:

Kritieke materialen, kunnen we zonder?

Voor de energietransitie van fossiele naar duurzame energie is Europa afhankelijk van de import van tientallen zogenaamde ‘kritieke materialen’. Hoe kan Europa nieuwe ongewenste geopolitieke afhankelijkheden verminderen of voorkomen?

LEES MEER

Duurzaam sportklimaat

Welke invloed heeft klimaatverandering op sport? In een door TU Delft en NOC*NSF ontwikkeld programma zoeken sportbestuurders naar duurzame oplossingen.

LEES MEER

Alumnus voor de klas

Er is een groot tekort aan leraren bètavakken op de middelbare school. Alumni die willen overstappen naar het onderwijs, kunnen op de TU Delft verschillende trajecten volgen. 

LEES MEER


Delft Matters magazine


Deft Matters is het magazine voor de TU Delft for Life community, bestaande uit alumni, studenten en medewerkers. Het magazine verschijnt twee keer per jaar (in juni en december) in een Nederlandstalige en Engelstalige versie. Wil je voortaan ook de Delft Matters ontvangen? Meld je dan aan en kies voor het digitale of papieren magazine. 

Ontvang je de Delft Matters al per post of digitaal, maar wil je je voorkeur wijzigen? Klik dan hier.

Vorige edities Delft Matters


Een Delft Matters gemist? Of wil je ze nog eens lezen? Alle digitale versies zijn in het Nederlands en het Engels online beschikbaar.