Zoeken
Een voorproefje van het Food & Eating Design Lab
Hoe onze samenleving omgaat met eten is van cruciaal belang. Vele maatschappelijke problemen kun je herleiden tot onze relatie met voedsel…
‘Je moet eerst begrijpen waarom mensen gelijk zijn, voor je snapt waarom ze anders zijn’
Paul Hekkert deed jarenlang onderzoek naar de achterliggende principes van esthetiek en beleving. Afgelopen twee jaar hield hij zich als…
These shoes are made for falling
…And that’s just what they do. Nee, dit is niet een slechte cover van Nancy Sinatras hitsingle uit de jaren zestig. Het is de uitkomst van…
Ontwerp voor een circulaire economie
Hoe houdt je een product zo lang mogelijk in circulatie met zo weinig mogelijk impact op het milieu en een zo hoog mogelijke economische…
De rol van ontwerpers binnen sociale robotica
Sinds een paar jaar is robotica en met name sociale robotica een ‘hot topic’. SPD-student Josefien Scholtes doet haar onderzoek voor het…
‘Service design kan niet meer zonder technologie’
Dirk Snelders is hoogleraar Organising Product and Service Development. Hij onderzoekt vooral de toekomst van service design. In 2011…
Kunnen dingen ‘dingen’ ontwerpen?
Alle objecten die we dagelijks gebruiken zijn onderling verbonden en ontwerpers moeten zich daarvan bewust zijn. Dat is het uitgangspunt van…
Een kunst en een wetenschap
Wat betekent het om een industrieel ontwerper te zijn? Michiel Cremers heeft recent zijn mastertitel gehaald bij de faculteit Industrieel…
The Future of Cash
Igo Boerrigter, masterstudent aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van TU Delft, analyseerde in opdracht van De Nederlandsche Bank het…
De wereld verbeteren met vier schroeven
Onze planeet warmt op. De oceanen worden gevuld met plastic. Deze problemen vereisen gigantische samenwerkingen om op te lossen. Francesco…