Kerrin Banz 

"The Summer Hub is een experiment om te zien of er een plek zonder doel kan zijn, waar mensen gewoon tijd doorbrengen om rond te hangen, en hopelijk een gevoel van comfort en veiligheid creëert."

Ik ben programmamaker...

...voor de afdeling Arts & Craft. Ik ben begonnen als coördinator voor de the Arts & Media cursussen en ben nu verantwoordelijk voor de evenementen die we elke maand bij X organiseren. Ik ben ook medeorganisator van de Activity Market en het avondprogramma voor de OWee. Vorig jaar was de eerste keer dat mijn team een alternatief programma organiseerde voor studenten die de voorkeur geven aan activiteiten die wat minder "schreeuwerig" zijn, waar ze zich meer op zichzelf kunnen richten of op het socializen met anderen in een meer ontspannen setting. Zo hadden we creatieve avonden, yoga bij kaarslicht of taaluitwisselingen. We kregen hier erg positieve feedback op, wat opnieuw mijn gedachte bevestigde dat er onder de studentengemeenschap een enorm scala aan persoonlijke en sociale behoeften is, waar we gehoor aan willen geven. Hopelijk bereiken we met ons dynamische programma de meeste van deze behoeften!

De laatste tijd ben ik druk bezig met het organiseren van The Summer Hub...

... een thuisbasis in het Cafe voor studenten die in de zomervakantie in Delft verblijven. De zomer is meestal een erg rustige periode op X, omdat veel studenten de campus verlaten om hun familie en thuisland te bezoeken of op vakantie te gaan. Maar er zijn natuurlijk ook veel studenten die om verschillende redenen niet kunnen reizen of hun thuisland niet kunnen bezoeken. Voor hen gaan we het bovenste gedeelte van het cafe omtoveren tot een kleine woonkamer met banken, een platenspeler, wat boeken en bordspellen, die hopelijk dient als gezellige ontmoetingsplek.

Met The Summer Hub willen we bij X een ruimte creëren waar studenten elkaar kunnen ontmoeten en kunnen chillen, spelletjes spelen, lezen, kletsen en leuke activiteiten doen. Sommige van deze activiteiten zijn creatief, zoals een visiebord maken, pottenbakken of samen karaoke zingen. Andere zijn actiever en sportiever zoals het waterballonnengevecht en dan zijn er ook nog workshops zoals koffie- en chocoladeproeverijen! Iedereen is welkom en je hoeft je niet aan te melden.

Ik hoop dat The Summer Hub een plek kan zijn....

...waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe vrienden maken. Soms mis ik plekken bij X die gezellig genoeg zijn om er urenlang door te brengen. Dat zijn namelijk de plekken waar mensen samenkomen, waar onverwachte gesprekken ontstaan en ongewone connecties ontstaan.

Op dit moment is X vooral een functionele plek en heeft elke ruimte zijn eigen doel. Als je kunst wilt doen, ga je naar de kunststudio's, als je wilt trainen, ga je naar de fitnessruimte en als je iets wilt drinken, ga je naar het cafe. Hoewel deze ruimtes geweldig zijn in wat ze te bieden hebben, is The Summer Hub een experiment om te zien of er een plek kan zijn zonder doel, waar mensen gewoon tijd doorbrengen om rond te hangen en hopelijk een gevoel van comfort en veiligheid creëert.

 

Ik hoop dat The Summer Hub een plek kan zijn waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe vrienden maken.

Kerrin Banz

Programmamaker Arts & Crafts bij X