Peter de Koning Noodfonds

Het Peter de Koning Noodfonds voor TU Delft studenten in acute financiële nood is in 2020 opgericht vanuit het legaat van Peter de Koning. Het is de voortzetting van incidentele hulp die gefinancierd werd door Stichting Peter de Koning.

Door oorlogen, politieke ongeregeldheden in het thuisland, ziekte, familieomstandigheden en soms gewoon door heel veel pech, lopen sommige studenten opeens tegen onvoorziene financiële uitdagingen aan waarbij het afstuderen in gevaar komt. Niet iedereen kan een beroep doen op de bestaande Nederlandse voorzieningen en steun van ouders.
 
Het Noodfonds helpt en steunt deze studenten met een bijdrage, waardoor de eerste acute financiële nood verzacht kan worden. Ondersteuning uit het Noodfonds staat open voor alle studenten die buiten hun schuld in financiële nood komen. Wilt u iets voor hen betekenen? Doneer dan aan het Peter de Koning Noodfonds dat speciaal voor studenten in acute nood in het leven is geroepen.

Over Peter Hans de Koning

Geboren 19-9-1944 te Rotterdam, overleden 28-12-2014, Varssel.

Na de lagere school, de handelsdagschool en de HBS (Libanon Lyceum Rotterdam) gaat Peter halverwege de jaren zestig naar de economische hogeschool, de voorloper van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Hij was kind van Rotterdamse ouders, die na de tweede wereldoorlog alles weer moesten opbouwen, en hij wist hoeveel moeite dat kostte. Hij kreeg toestemming om te gaan studeren, maar als hij teveel de feestende student zou uithangen kon de geldkraan dichtgedraaid worden.

Dat gebeurde dus na één jaar, maar Peter besloot niet te stoppen met studeren en heeft vervolgens zelf zijn hele studie betaald door bijbaantjes te nemen. Zo heeft hij een tijd gewerkt als melkboer in Rotterdam-Spangen op een elektrische melkkar. In die tijd woonde hij niet meer thuis maar op kamers bij diverse hospita’s. Later gevolgd door een studentenhuis in Bolnes, bij Rotterdam.

Begin jaren 80 werkte hij voor Westland-Utrecht en daarna bij Ogem en Ferro, een Amerikaans bedrijf waarvoor hij veel op reis was, onder andere in Japan en Turkije. Later is hij bij de uitgeverij van Misset in Doetinchem gaan werken. Vervolgens heeft hij zijn eigen bedrijf opgericht King KPMC.