Bouwkundetaal
Inhoud
Aspirant-studenten Bouwkunde moeten zich op hun studie voorbereiden door middel van de zelfstudiecursus Bouwkundetaal. Tijdens de cursus maak je verwerkingsopdrachten bij verschillende colleges en video's die relevant bij de start van de studie Bouwkunde. Je levert tijdens de cursus ook twee opdrachten in zowel schriftelijk als gesproken en ontvangt feedback van de docent. De cursus wordt afgesloten met een examen waarbij zowel een bekend als een onbekend college wordt beluisterd en voorzien van een samenvatting door de cursist. De geleerde vaktaalwoorden en de luistervaardigheid van de cursist zijn bepalend om te kunnen slagen voor het examen.
Studielast
De cursus Bouwkundetaal is een zelfstudiecursus. Je hebt ongeveer 40 uur nodig voor het bestuderen van het materiaal en het uitvoeren van de opdrachten.
We adviseren om de module te doorlopen in een semi-intensief programma van ongeveer 10 uur per week over een periode van 4 weken.
Materiaal
De module bouwkundetaal is toegankelijk via onlinecourses.tudelft.nl. Na inschrijving krijg je toegang tot het online materiaal. Het materiaal is opgedeeld in vier onderdelen: architectuur, landschapsarchitectuur, stedenbouw en technische aspecten. Het materiaal bestaat uit:
1. Videofragmenten van colleges van de Bsc Bouwkunde
2. Woordenlijsten (zonder vertalingen) per fragment en een overzicht aan het eind van de module
3. Vragen, opdrachten en herhaalopdrachten bij de videofragmenten – een deel van de opdrachten kan je zelf nakijken met behulp van de voorbeeldantwoorden. Twee opdrachten (een samenvatting en een presentatie) moet je uploaden naar de docent. Die geeft je feedback.
Inschrijving
De cursus Bouwkundetaal kan alleen gevolgd worden na succesvol afronden van de Derde Ronde (gevorderdencursus) of het Staatsexamen NT2 (niveau II). Als je al op een zeer hoog niveau Nederlands spreekt, omdat je bijvoorbeeld Nederlandse ouders hebt, of langdurig in Nederland hebt gewoond, kun je een niveautest doen om te kijken of je de vaktaal nodig hebt.
Voor inschrijving kun je contact opnemen met de office managers.
Wanneer je geslaagd bent voor alle vier de onderdelen van het Staatsexamen NT2 (niveau II), ontvangen wij graag een kopie van de door u behaalde certificaten.
Na inschrijving krijg je meer informatie en kan je op ieder moment beginnen aan de zelfstudie. De examendata spreek je af met de coördinator(en) van de vaktaal.
Voor studenten die vanaf 2024 aan hun studie Bouwkunde beginnen, is het behalen van de Bouwkundetaalcursus verplicht voor toelating aan de opleiding Bouwkunde.
Kosten en betaling
Volledige zelfstudie € 195,- inclusief toegang tot het online materiaal, feedback van een docent op de inleveropdrachten en een examen.
De betaling van het cursusgeld kunt u door middel van een bankoverschrijving voldoen.