Laatste Nieuws
28 november 2019
TU Delft leidt nieuwe wereldwijde MOOC-ranking
In de nieuwe World University Rankings Based On MOOC Performance staat de TU Delft bovenaan.
25 november 2019
Mark van Loosdrecht verkozen tot lid Chinese Academy of Engineering
Hoogleraar Milieubiotechnologie Mark van Loosdrecht wordt aangesteld als lid van de Chinese Academy of Engineering (CEA). Dat heeft de nationale academie voor engineering bekendgemaakt.
21 november 2019
“Liniaal-loos meten” bij plaats delict-onderzoek
Onderzoekers van de TU Delft en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben een nieuw ‘liniaal-loos prototype’ ontwikkeld dat het gebruik van een fysieke liniaal op een plaats delict overbodig kan maken.
21 november 2019
Crowdsourced ‘supercomputer’ zorgt voor meer lokale en nauwkeurige neerslagvoorspellingen
Onderzoekers van de TU Delft gaan met hulp van IBM's World Community Grid ongekende details over neerslag in de Sub-Sahara regio in kaart brengen.
19 november 2019
Een Marsbasis bouwen met bacteriën
Hoe maak je een Marsbasis? Simpel: je stuurt een capsule met wat bacteriën naar de rode planeet en laat ze daar ijzer mijnen.
18 november 2019
Nieuw systeem voorspelt persoonlijkheid van autobestuurders
Een team van MIT en TU Delft heeft een nieuw systeem ontwikkeld dat autobestuurders classificeert als egoïstisch of altruïstisch.
15 november 2019
Methode voor het schalen van alle oppervlakken
Onderzoekers van de afdeling Precision and Microsystems Engineering (PME) van de TU Delft hebben een schalingsmethode ontwikkeld die op elk gebogen oppervlak kan worden toegepast.
15 november 2019
Onderzoekers zien razendsnel jagend CRISPR-systeem in actie
Over de hele wereld gebruiken onderzoekers CRISPR-systemen voor genbewerking, met CRISPR-Cas9 als bekendste voorbeeld. Toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over hoe dit soort systemen te werk gaan in de cel. Onderzoekers van de TU Delft en Wageningen University & Research hebben één zo’n systeem, het zogeheten CRISPR-Cascade-complex, nu voor het eerst gevolgd tijdens de jacht op vijandig DNA. Het bacteriële verdedigingsmechanisme is verbazingwekkend snel en efficiënt: elke seconde controleert het maar liefst 100 verschillende stukjes DNA.
12 november 2019
Djonno Bresser is TU Delft Best Graduate 2019
Vandaag presenteerden acht recent afgestudeerde ingenieurs hun excellente afstudeerscriptie tijdens de TU Delft Best Graduate Award Ceremony 2019. Djonno Bresser, afgestudeerd aan de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG), mocht de prestigieuze titel TU Delft Best Graduate 2019 in ontvangst nemen.
07 november 2019
Joris Melkert verkozen tot Beste Docent van de TU Delft
Joris Melkert, universitair docent bij de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechnologie (LR), is verkozen tot Beste Docent van de TU Delft 2019.