Laatste Nieuws Menu openen Zoeken 924 resultaten rss Menu openen 21 mei 2021 Pandemic & Disaster Preparedness Center geopend Het Pandemic & Disaster Preparedness Center (PDPC) is op 21 mei officieel geopend in het Erasmus MC. Onderzoekers van het PDPC onderzoeken toekomstige virusuitbraken en rampen om beter voorbereid te zijn op deze calamiteiten. Lees meer 17 mei 2021 TU Delft ontwikkelt kostenrichtlijnen voor CO2-opslag Het afvangen en opslaan van CO2 is een van de vele technologieën die nodig zijn om klimaatverandering tegen te gaan. De technologie is beschikbaar en wordt al in diverse projecten toegepast, maar nog niet op wereldwijde schaal toegepast. Het gebrek aan kennis over de kosten van CO2-afvang en -opslag (CCS) kan ertoe leiden dat investeerders zich terugtrekken. Een wereldwijd consortium van twaalf onderzoekers op het gebied van CCS, onder leiding van Andrea Ramirez van de TU Delft, heeft samengewerkt aan een uitgebreide whitepaper. Het whitepaper helpt te begrijpen hoe de kosten van projecten voor CO2-afvang en -opslag correct kunnen worden geraamd. Lees meer 14 mei 2021 Onderzoekers Delft en Eindhoven pleiten in Science voor meer ventilatie in strijd tegen corona Een internationale groep van 39 wetenschappers roept in een artikel in Science op om nog meer in te zetten op ventilatie in de strijd tegen corona. Ze willen hun pleidooi echter veel breder trekken dan de huidige pandemie. Philomena Bluyssen van TU Delft en Marcel Loomans van TU Eindhoven zijn twee van de auteurs. Het artikel verschijnt op vrijdag 14 mei. Lees meer 10 mei 2021 Een stukje lopen maakt ‘ridesharing’ veel efficiënter Onderzoekers van de TU Delft hebben een dataset van 10.000 taxiritten in Manhattan geanalyseerd en concluderen dat het delen van een taxi (‘ridesharing’) efficiënter wordt als er ophaal- en afleverlocaties worden gebruikt, en als passagiers een klein stukje van het traject lopen. De onderzoekers hebben hun resultaten online gepubliceerd in Transportation Research Part C. Lees meer 02 mei 2021 Restaurants Faculteit Bouwkunde als eerste over op volledig vegetarisch aanbod Duurzaamheid staat bij de TU Delft hoog in het vaandel. Het vormt de rode draad in veel activiteiten die we ondernemen: onderwijs, onderzoek en valorisatie. Maar ook als het gaat om het verduurzamen van onze eigen campus. De faculteit Bouwkunde neemt hierin het voortouw en gaat als eerste faculteit over op een volledig vegetarisch aanbod. Vanaf 3 mei gaat het Ketelhuis weer open en biedt vanaf dan een volledig vegetarisch assortiment aan. Wanneer de andere horecagelegenheden op de faculteit opengaan, zullen deze ook volledig vegetarisch zijn. Lees meer 30 april 2021 Onderzoekers maken levend materiaal op basis van algen Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van de TU Delft heeft 3D-printing gebruikt om van algen een nieuw, levend en milieuvriendelijk materiaal te maken met veel mogelijke toepassingen. Lees meer 29 april 2021 1.000 rivieren verantwoordelijk voor 80% van het plastic in oceanen Een publicatie in Science Advances werpt een nieuw licht op waar en hoeveel plastic via rivieren in de oceanen terechtkomt. Lees meer 28 april 2021 NWO kent 10 miljoen euro toe voor oplossen van cybersecurity vraagstukken Lees meer 28 april 2021 Serge Hoogendoorn nieuw lid KNAW Serge Hoogendoorn wordt op 13 september geïnstalleerd als KNAW lid. De KNAW heeft drieëntwintig nieuwe leden gekozen, waaronder drie buitenlandse. Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van hun wetenschappelijke prestaties. De KNAW telt circa vijfhonderdvijftig leden. Een lidmaatschap is voor het leven. Lees meer 26 april 2021 Koninklijke Onderscheidingen voor drie hoogleraren TU Delft De Delftse hoogleraren Pieternel Levelt, Jack Pronk en Kees Vuik hebben dit jaar een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Lees meer ... Pagina 39 Pagina 40 Pagina 41 Je bent op pagina 42 Pagina 43 Pagina 44 ... Voor journalisten Op zoek naar een deskundige? De TU Delft helpt journalisten graag. Neem contact op met een van de persvoorlichters. Deel deze pagina: Facebook Linkedin Twitter Email WhatsApp Deel deze pagina