Laatste Nieuws
24 februari 2022
TU Delft ontwikkelt een auto die vooruit kan kijken met slimme eco-modus
Delftse robotingenieurs ontwikkelden in samenwerking met Renault de Proactive Eco Mode; een nieuw systeem dat de bestuurder in staat stelt om sneller tot de gewenste snelheid te komen op basis van toekomstvoorspellingen, terwijl hij nog steeds energiezuinig rijdt. Met succes demonstreerden zij het systeem op de Franse wegen.
21 februari 2022
TU Delft en HyET Solar intensiveren samenwerking lichtgewicht, flexibel en overal plaatsbaar dunne film zonnefolie
Zonnefolie heeft de toekomst. Het kan op ontelbare, unieke manieren worden toegepast. Zo kan zonnefolie in traditionele dakpannen geïntegreerd worden, maar kan het ook leiden tot een nieuw type grootschalig zonnepark dat van gunstige invloed is op de prijs van onze elektriciteit. De ondertekening van een nieuw vierjarig onderzoekscontract tussen TU Delft en HyET Solar versnelt de introductie van een volgende generatie zonnefolie, en brengt dit toekomstbeeld weer een behoorlijke stap dichterbij.
21 februari 2022
AWARENESS CAMPAGNE UNIVERSITEITSFONDSEN.NL
09 februari 2022
Eerste ronde van ELSA Labs toegekend
TU Delft gaat werken in twee van de vijf toegekende ELSA Labs uit de NWA-call 'Human AI for an inclusive society - towards an ecosystem of trust'. In deze twee ELSA Labs ('Ethical, Legal and Societal Aspects') werken onderzoekers, overheid en bedrijven aan kennis over de ontwikkeling en toepassing van betrouwbare, mensgerichte AI op het gebied van respectievelijk Defensie en Openbare Veiligheid.
08 februari 2022
CWI-onderzoek
Het College van Bestuur (CvB) van TU Delft heeft een nieuwe interne melding ontvangen inzake mogelijke onregelmatigheden rond enkele publicaties over Majorana-onderzoek. Er is mogelijk sprake geweest van onregelmatigheden bij de gegevensverwerking door een of meer van de auteurs. Deze mogelijke onregelmatigheden zijn ontdekt door enkele van de andere auteurs naar aanleiding van vragen van wetenschappers buiten de TU Delft.
04 februari 2022
TU Delft wil met nieuwe serie MOOCs de energietransitie helpen versnellen
Op 8 februari 2022 lanceert TU Delft een serie van vier nieuwe massive open online courses over “Intelligent and Integrated Energy Systems”.
03 februari 2022
Kennisinstituten bundelen krachten voor onderzoek naar klimaatverandering en luchtvervuiling met satellieten
Het KNMI, TNO, SRON en de TU Delft gaan samen optrekken bij onderzoek en technologieontwikkeling op het gebied van aardobservatie.
02 februari 2022
Campus TU Delft in 2030 CO2-neutraal
In 2030 wil TU Delft volledig duurzaam opereren. Alle activiteiten op en vanaf de campus zijn dan CO2-neutraal, circulair, klimaatadaptief en dragen bij aan de kwaliteit van leven voor haar gebruikers en voor de natuur. Samen met alle medewerkers, studenten en partners van de universiteit maakt duurzaamheidscoördinator Andy van den Dobbelsteen zich sterk om deze ambitie te realiseren. Op een nieuwe website kan iedereen de vorderingen volgen.
27 januari 2022
Een meteorieten schatkaart voor Antarctica
Meteorieten komen uit de ruimte en worden als steenachtig materiaal op het aardoppervlak aangetroffen. En ze bevatten cruciale informatie over de vorming en evolutie van ons zonnestelsel, wat weer belangrijk is voor onderzoek naar het ontstaan van onze planeet, en van het leven op aarde. Volgens berekeningen zouden er nog meer dan 300.000 meteorieten aanwezig zijn aan het oppervlak van de ijskap, met enorm wetenschappelijk potentieel, maar tot nu toe waren ze moeilijk te vinden.
20 januari 2022
Supercomputer TU Delft officieel geopend
Vanaf 2022 heeft TU Delft haar eigen supercomputer: DelftBlue. Op donderdag 20 januari vond de officiële opening plaats van deze DelftBlue supercomputer. Onderzoekers, studenten en onderwijs kunnen gebruik maken van de rekenkracht van het Delft High Performance Computing Centre (DHPC) voor het oplossen en doorrekenen van complexe, maatschappelijke problemen.