Laatste Nieuws
04 augustus 2022
Delftse onderzoekers maken DNA-motoren op nanoschaal
Onderzoekers van de TU Delft hebben de kleinste door stroming gedreven motoren ter wereld ontwikkeld. Geïnspireerd door de iconische Nederlandse windmolens en door biologische motoreiwitten hebben ze een zichzelf configurerende, stromingsgedreven turbine uit DNA gemaakt, die energie van een elektrische of zoutgradiënt omzet in bruikbaar mechanisch vermogen. De resultaten bieden perspectief voor de ontwikkeling van actieve robotica op nanoschaal. Het artikel is vandaag gepubliceerd in Nature Physics.
01 augustus 2022
TU Delft hijst regenboogvlag
29 juli 2022
Zijn we wel goed voorbereid op de ‘technologische storm’ die eraan komt?
Zijn we als maatschappij wel klaar voor de stormachtige ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI), 5G of The Internet of Things? Over die vraag bogen onderzoekers van de TU Delft zich.
24 juli 2022
Delft Hyperloop wint de European Hyperloop Week
Het studententeam Delft Hyperloop heeft de eerste prijs voor het beste hyperloop prototype tijdens de European Hyperloop Week gewonnen, een internationale hyperloopwedstrijd waar zestien teams vanuit de hele wereld aan deelnamen. Na zich een jaar lang volledig gestort te hebben op het ontwerpen en bouwen van een hyperloop prototype, streed het Delftse team, bestaande uit 38 studenten van de TU Delft, afgelopen week tegen de internationale tegenstanders.
21 juli 2022
NextSkins: EIC Pathfinder-beurs voor gezamenlijk onderzoek naar levende materialen
Een team onderzoekers van TU Delft, Imperial College London en Aalto University heeft een EIC Pathfinder Challenge-beurs van 4 miljoen euro ontvangen voor hun NextSkins-onderzoeksproject naar Engineered Living Materials.
13 juli 2022
Delftse studenten in de startblokken voor internationale hyperloop wedstrijd
Op 18 juli start in Delft de ‘European Hyperloop Week’, de internationale hyperloop competitie voor studententeams van over de hele wereld.
08 juli 2022
Convergence brengt investering van 60 miljoen bij elkaar voor toekomstbestendige zorg
Tien Flagship projecten van de Convergence, de strategische samenwerking van de TU Delft, het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam gaan onderzoek doen gericht op het toekomstbestendig maken van de gezondheidszorg. De Flagships ontvangen bij elkaar 20 miljoen euro van het Convergence Health & Tech programma. Samenwerking met publieke en private partijen voegt daar nog eens ruim 40 miljoen aan toe.
06 juli 2022
QuTech, Eurofiber en Juniper Networks werken samen aan de uitrol van een Quantum-testbed
01 juli 2022
Vidi’s voor acht Delftse toponderzoekers
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 101 ervaren onderzoekers een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Hiermee kunnen zij de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten.
28 juni 2022
7,4 miljoen euro voor onderzoek naar producten uit afvalwater
Douchen, schoonmaken, toilet spoelen, industriële productie; allemaal processen waarbij veel water wordt gebruikt. Maar wat gebeurt er met het vuil in het water, met alles wat wordt weggespoeld en samen met het water in het riool verdwijnt?