Past deze studie bij mij?
Wil jij de Tools to improve life bedenken en ontwikkelen? Dan kan Werktuigbouwkunde iets voor je zijn. Je moet wiskunde en natuurkunde wel leuk vinden, want daar ben je veel mee bezig tijdens de studie.
Jij bent:
Nieuwsgierig waarom iets op een bepaalde manier werkt
Niet bang voor wis- en natuurkunde
Een creatieve denker.
Vakken & interesses
De volgende vakken komen veel voor bij Werktuigbouwkunde. Als dit vakken zijn die je leuk vindt en je liggen dan is dit een studie voor jou.
-
In het eerste en tweede jaar krijg je elk kwartaal een wiskundevak. Je leert al deze wiskunde, omdat je deze kennis weer nodig hebt bij de natuurkundevakken. Wiskunde en natuurkunde vormen de basis van de opleiding, waarmee je vervolgens aan de slag kunt met werktuigbouwkundige onderwerpen.
-
Tijdens de opleiding ga je vooral aan de slag met mechanica, het onderdeel van natuurkunde dat zich bezighoudt met evenwicht en beweging van voorwerpen onder invloed van de krachten die erop werken.
-
Bij Werktuigbouwkunde leer je in eerste instantie over technieken van apparaten en systemen. Deze technische kennis kun je uiteindelijk op allerlei gebieden toepassen, wat het een brede studie maakt. Bekijk maar eens welke masterrichtingen je op kunt.
Intensiviteit
Bij Werktuigbouwkunde ben je ongeveer 40 uur per week bezig met je studie. Dat is vergelijkbaar met andere opleidingen van de TU Delft. In het eerste jaar bestaat ongeveer 12 uur hiervan uit hoor- en werkcolleges en 10 uur uit projecten en practica. De rest van de tijd besteed je aan groepswerk en zelfstudie. Je moet dus een groot deel van je tijd zelf indelen. Hoewel het niveau prima aansluit op het niveau van de middelbare school, ligt het tempo aan de universiteit een stuk hoger en is de hoeveelheid stof een stuk meer dan op de middelbare school. Je zult er dus echt voor moeten gaan.
Studentenervaringen
Het kiezen van een studie is best lastig. Studenten die nu de opleiding Werktuigbouwkunde volgen, hebben deze keuze ook moeten maken. Voor de een was het een snelle en makkelijke keuze, voor de ander toch wat ingewikkelder. Lees hier hoe zij de studie nu ervaren en hun studiekeuzetips aan jou.