Archief

494 resultaten

06 januari 2020

Paulien Herder in diverse media

De TU Delft mag tien miljoen euro op de rekening bijschrijven. Afzender is de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het bedrag dient ter ondersteuning van onderzoek naar de grootschalige opslag van energie, een van de grote uitdagingen van deze tijd. Hoogleraar Energy Systems Paulien Herder van de TU Delft houdt er zich met haar onderzoeksteam dagelijks mee bezig, binnen het speciaal ingerichte consortium RELEASE.

16 december 2019

TU Delft werkt mee aan aardgasvrije gebouwde omgeving

Het consortium WarmingUp, het nieuwe warmtecollectief dat streeft naar een snellere realisatie van kosteneffectieve en duurzame warmtenetten, ontvangt 9,3 miljoen euro subsidie in het kader van het Meerjarige Missie-gedreven Innovatieprogramma (MMIP) van RVO.

12 december 2019

Rene Pecnik in Engineers Online

Rene Pecnik van de TU Delft krijgt een ERC Consolidator Grant van 2 miljoen euro voor systematisch onderzoek op het snijpunt van thermodynamica, vloeistofmechanica en stralingswetenschappen. Pecnik wil geavanceerde hydrodynamische stabiliteits-analyse combineren met nieuwe multi-physics simulatie-tools en experimenten met infrarood-thermografie om nieuwe stromingsfysica in het superkritische gebied te identificeren en karakteriseren.

12 december 2019

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar grootschalige energieopslag. NWO steekt vanuit het Crossover-programma in totaal 39 miljoen euro in vijf grote, interdisciplinaire onderzoek consortia om vooruitgang te boeken binnen diverse maatschappelijke en economische uitdagingen.

12 december 2019

Heike Vallery hoogleraar Innovatieve Revalidatietechnologie EMC

Heike Vallery hoogleraar Innovatieve Revalidatietechnologie EMC

Heike Vallery, professor Human motor augmentation, is benoemd tot honorair hoogleraar Innovatieve Revalidatietechnologie bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Erasmus MC. Deze benoeming markeert het belang van innovatieve revalidatietechnologie in de zorg en is een belangrijke mijlpaal voor de verbinding tussen techniek en geneeskunde.

12 december 2019

TU Delft geselecteerd als ELLIS-unit voor AI en machine learning

TU Delft geselecteerd als ELLIS-unit voor AI en machine learning

Het European Laboratory for Learning and Intelligent systems (ELLIS) heeft de TU Delft geselecteerd als een van haar units voor excellent Europees onderzoek op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en machine learning.

12 december 2019

Carlas Smith in Medical Xpress

Researchers at Delft University of Technology have combined two existing super-resolution microscopy techniques to create a new method.

10 december 2019

ERC Consolidator Grant voor betere energieconversie

ERC Consolidator Grant voor betere energieconversie

TU Delft onderzoeker dr. Rene Pecnik van de TU Delft heeft een ERC Consolidator Grant ontvangen voor onderzoek naar betere energieconversie

10 december 2019

Barry Fitzgerald in diverse media

Barry Fitzgerald onderzoekt waar de normale wereld en de wereld met superhelden elkaar snijden. Het brengt hem ook op nieuwe wetenschappelijke ideeën.

10 december 2019

Combinatie microscopietechnieken geeft twee keer scherper beeld

Combinatie microscopietechnieken geeft twee keer scherper beeld

Onderzoekers van de TU Delft hebben twee bestaande technieken binnen de superresolutie-microscopie gecombineerd tot een nieuwe methode. Veel experts zagen het combineren van de technieken als iets dat technisch onmogelijk was. Met de nieuwe, gecombineerde methode kunnen onderzoekers de minuscule onderdelen van levende cellen beter dan ooit in beeld brengen. Dat kan onder meer leiden tot nieuwe inzichten in de gezondheidszorg.

10 december 2019

Arend Schwab in diverse media

Slimme fiets met stuurassistentie voorkomt dat je omvalt

09 december 2019

Klaas Visser in BNR

Ook schepen moeten steeds duurzamer, maar een schip zonder uitstoot bouw je niet in een dag. In deze uitzending horen we wat daar allemaal bij komt kijken. We gaan onder meer langs bij de innovatiedag van Nederland Maritiem Land.

05 december 2019

Single-cell-biopsy met 3D-printing

Single-cell-biopsy met 3D-printing

Murali Ghatkesar, docent bij de afdeling Precision and Microsystems Engineering , heeft door middel van 3D-printing een nieuwe methode ontwikkeld om single-cell-biopsies eenvoudiger, sneller en efficiënter uit te voeren. Het is voor de eerste keer dat 3D-printing ingezet wordt bij de productie van micro-en nanofluidische apparatuur. De resultaten van zijn onderzoek zijn deze maand gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Lab on a Chip.

04 december 2019

Microchip for room temperature quantum internet

Microchip for room temperature quantum internet

A key requirement for a future quantum internet is that it will be widely accessible and affordable. This requires the ability to prepare mechanical systems in their lowest possible energy state (the quantum ground state) without expensive cryogenics.