Online leren - Ondergronds
De TU Delft besteedt in het online onderwijs veel aandacht aan nieuwe en duurzamere vervoermiddelen. Daarom starten nu twee online cursussen over onderwerpen die voor een revolutie kunnen zorgen in het openbaar vervoer.
Een volledig overzicht van alle online cursussen staat op: online-learning.tudelft.nl/alumni
Is een passagierscapsule die door een vacuümbuis zoeft een levensvatbaar alternatief voor huidige vervoermiddelen? In deze nieuwe baanbrekende mooc krijg je antwoord op deze vraag. De cursus is ontwikkeld door het Delft Hyperloop Team, dat in 2017 de SpaceX Hyperloop Pod Competition won. Daarnaast heeft het team de Excellence-prijs in de wacht gesleept bij de Open Education Awards 2019.
Stel je voor dat je net zo snel kunt reizen als met een vliegtuig, maar met het gemak en het energieverbruik van een trein. Hyperlooptunnels kunnen interessante mogelijkheden bieden voor passagiersvervoer. Reizen zou sneller en duurzamer worden, en dit vervoermiddel kan tevens benut worden voor transport van energie en grondstoffen, zoals gas-, water- en elektriciteitsleidingen. Hyperloopbuizen kunnen boven en onder de grond worden aangelegd, wat diverse toepassingen biedt afhankelijk van de behoeften van de regio.
Er zijn nog veel technologische en politieke uitdagingen voordat dit vervoermiddel een realistische optie wordt. Daarom nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan deze cursus en bij te dragen aan een duurzamere en meer verbonden wereld.
Start: Februari 2020
In dit tijdperk van groeiende vraag in transport en vervoer staat de spoorwegindustrie onder druk om te vernieuwen. De faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen biedt een programma om het spoornetwerk te verbeteren en vanuit kennis en kunde, duurzame effectieve en betaalbare oplossingen tot stand te brengen.
Dit lukt alleen als deskundigen niet alleen hun eigen specialisatiegebied beheersen, maar ook het spoorvervoer vanuit een breder systeemperspectief kunnen beschouwen. Essentieel hierbij is hoe alle systemen zich tot elkaar verhouden en elkaar beïnvloeden, om vervolgens op een efficiëntere wijze operationele en onderhoudsstrategieën te plannen en implementeren.
In het Professional Certificate Program in Railway Engineering wordt praktijkervaring versterkt met academische kennis dat professionals in de sector waardevolle inzichten en bruikbare instrumenten biedt voor de toepassing van deze nieuwe systeembenadering van spoorwegtechniek en -exploitatie.
Start: Maart 2020