Laatste nieuws
09 oktober 2023
It’s all in the mix
Een kano van beton?! Waarmee met 2 inzittenden geracet moet worden? Jasmijn van Riggelen, MSc student Civil Engineering, zag kans om haar kennis in praktijk te brengen en besloot om samen met een groep medestudenten de uitdaging aan te gaan!
03 oktober 2023
Keep on Track: Testing the Lines
Het weer en andere omstandigheden kunnen de zichtbaarheid van wegmarkeringen sterk beïnvloeden. We kunnen daarbij wellicht niet altijd vertrouwen op ingrijpen door onze auto’s... Master student Civil Engineering, Mathijs den Otter, besloot een methode te onderzoeken voor het testen van de zichtbaarheid van wegmarkeringen waarbij hij rekening houdt met externe invloeden zoals een laagstaande zon of regen op het wegdek. Voor zijn MSc thesis creëerde verschillende situaties op een race track!
28 september 2023
Ruisdael Observatorium brengt atmosfeer van Nederland in kaart
Vijf jaar geleden was het nog een grote wens, nu begint dit werkelijkheid te worden. Dankzij honderden sensoren en een aantal meetmasten biedt het Ruisdael Observatorium continu een scherp beeld van de atmosfeer boven Nederland. De oudste meetmast staat vandaag al vijftig jaar op zijn plek in Cabauw.
21 september 2023
Last doctoral candidate Huub Savenije
On Monday 11 September, Huub Savenije promoted his 41st and last doctoral candidate, mr. H.T. Samboko.
11 september 2023
Successful participation of HE department at the ESREL conference 2023.
The HE department had a successful participation at the European Safety and Reliability Association conference ESREL 2023. Leslie Mooyart, Gina Torres, Miguel Mendoza, Guus Rongen, Rieke Santjer, and myself (on behalf of Patricia Mares) presented papers at the conference.
05 september 2023
De rol van wolken in het klimaatsysteem ophelderen
Wolken zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de onzekerheid in klimaatprojecties. Met een Starting Grant van de European Research Council (ERC) wil Franziska Glassmeier de evolutie van wolken en hun invloed op het toekomstige klimaat beter begrijpen. Glassmeier is Assistant Professor atmosfeerwetenschappen aan de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft: "Als we de onzekerheid veroorzaakt door wolken kunnen verminderen, zouden we een veel beter idee hebben van hoeveel de planeet opwarmt door antropogene emissies."
25 augustus 2023
Delftse wetenschappers in de voetsporen van Antoni van Leeuwenhoek
Op 26 augustus, de driehonderdste sterfdag van Antoni van Leeuwenhoek, lanceert de Universiteit van Nederland samen met de TU Delft de nieuwe podcastserie ‘Een wereld vol geheimen; wetenschappers in de voetsporen van Antoni van Leeuwenhoek. In deze podcast volgen we Antoni’s stappen in het ontdekken van bacteriën en we lopen verder in zijn voetsporen, met onderzoekers van nu. Vijf wetenschappers van de TU Delft die, net als Antoni, gedreven door nieuwsgierigheid en verwondering op zoek zijn naar nieuwe werelden.