Jannis Langer wint Best ESS PhD Paper Award 2023

Nieuws - 19 juni 2024 - Webredactie

Elk jaar selecteert de ESS-afdeling haar beste PhD-paper. Jannis Langer is de winnaar van deze prijs voor 2023, met zijn paper “Geospatial analysis of Indonesia’s bankable utility-scale solar PV potential using elements of project finance.”

Een jury beoordeelt de genomineerde papers op vijf criteria (mate van innovatie, wetenschappelijk belang, praktisch belang, kwaliteit van ontwerp en methoden, en betekenis van de bevindingen). De jury besliste unaniem dat het paper van Jannis het beste was van alle genomineerde papers. Ze prezen de auteur voor het ontwikkelen van een innovatieve methode voor de beoordeling van zonne-energiebronnen, die significant nieuw inzicht geeft in het PV-potentieel in Indonesië. De jury verklaarde ook dat deze methode elders kan worden gerepliceerd, wat het wetenschappelijk gezien nog belangrijker maakt. Het winnen van deze prijs op 27 mei werd gevolgd door een Cum Laude bij zijn PhD-verdediging op 6 juni! Dus een dubbele felicitatie voor Jannis!

Samenvatting van het paper

Geospatiale analyse is nuttig voor het in kaart brengen van het potentieel van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energiebronnen. Recente studies kijken echter niet het rendabele potentieel van PV waarvoor projectfinanciering kan worden verkregen. Dit paper stelt een raamwerk voor dat projectfinanciering integreert in geospatiale analyses om het rendabele potentieel van hernieuwbare energiebronnen te bepalen. We demonstreren ons raamwerk voor Indonesië en vergelijken het rendabele potentieel met het sociaaleconomische potentieel dat meestal in de literatuur wordt gebruikt.

Jannis Langer wint Best ESS PhD Paper Award 2023