IAWA-beurs 2024 voor ruimtevaartstudent Tanya Spee

Nieuws - 25 juli 2024

De International Aviation Women’s Association (IAWA) reikt ieder jaar een beurs uit aan een vrouwelijke student van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Dit jaar gaat de beurs van 5.000 USD naar Masterstudent, Tanya Spee.

Tanya Spee neemt deel aan het Honours Programme van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft, met specialisaties in 'Robotica' en 'Ruimtevaart'. Als drukke student is ze vaak te vinden in diverse en soms onverwachte omgevingen, maar die bepalen echt wie ze is en waar haar passie ligt. Tanya werkt als stagiaire Space System Engineering bij Ubotica Technologies en is trainee bij de Koninklijke Luchtmacht, waar ze zich bezighoudt met ruimtevaarttechniek. In haar vrije tijd pakt ze graag een camera om mensen te fotograferen voor verschillende sociale projecten, of staat ze zelf voor de camera als model voor diverse kunstprojecten. Tanya: ‘Met de variatie in mijn studie, werk en hobby's ben ik vaak omringd door mannen. Ik laat graag zien dat ik niet een van de jongens ben, maar als vrouw mijn eigen plek verover in de wereld van ruimtevaart en technologie.’

International Aviation Women’s Association 

De International Aviation Women’s Association IAWA reikt ieder jaar bij een select aantal universiteiten een scholarship uit aan een vrouwelijke student die een luchtvaart- en/of ruimtevaartopleiding doet. De TU Delft is een van deze universiteiten.

Christine De Gagné, in het dagelijks leven werkzaam voor Airbus als Airline Marketing Director Europe, is voorzitter van de IAWA Scholarship Committee en is zeer onder de indruk van Tanya’s aanvraag: ‘Tanya springt meteen in het oog! Haar toewijding en energie waren voelbaar. Haar vermogen om haar vaardigheden in te zetten om jonge vrouwen te versterken en verbinden, was inspirerend. Haar passie, leiderschap en oprechte zorg straalden door, dit is duidelijk te zien in hoe ze zich verbind met de missie van IAWA. Tanya's vastberadenheid, zelfbewustzijn en veerkracht maakten haar volgens het comité de ideale kandidaat.

Spee ontvangt een bedrag van 5.000 USD om te besteden aan onderwijs. Eerdere winnaars aan de TU Delft zijn: Margot Winters (2023), Gaia Roncalli (2022), Leanne van Dam (2021), Giulia Gatti (2020), Julia Radius (2019) en Nadine Duursma (2018).  

Meer informatie over IAWA

International Aviation Womens Association