Sessie over Onbewuste Vooroordelen tijdens het Introductieprogramma (18-22 augustus 2024)

Nieuws - 23 september 2024

Als onderdeel van het Introductieprogramma hebben onze collega’s Fatima Ait Bari en Stavroula Manolaki van het Diversity & Inclusion (D&I) Office een boeiende presentatie gegeven over onbewuste vooroordelen. Het publiek bestond uit een groep master, exchange en schakelstudenten, voornamelijk uit de internationale gemeenschap, die in het academisch jaar 2024-2025 aan de TU Delft komen studeren. Het doel van de sessie was om de studenten mee te nemen op een “reis” waarin werd verkend hoe onbewuste vooroordelen ontstaan, hoe ze onze interacties beïnvloeden en hoe we ons hier meer bewust van kunnen worden. De deelnemers werden aangemoedigd om na te denken over hun eigen vooroordelen en over hoe die hun band met mensen met verschillende perspectieven belemmeren. 

Door interactieve discussies en wetenschappelijke inzichten benadrukte de presentatie het belang van focussen op gedeelde overeenkomsten om inclusieve relaties te bevorderen. De D&I-collega’s begeleidden de studenten op een prikkelende reis, waarbij ze hen hielpen stappen te zetten richting meer inclusie en begrip, zowel in academische als sociale omgevingen. 

De presentatie eindigde met de aanmoediging aan de studenten: “Kom samen op basis van onze overeenkomsten; groei op basis van onze verschillen.” We wensen alle nieuwe master, exchange en schakelstudenten een succesvol en plezierig academisch jaar aan de TU Delft!