Introductie Kevin Rossi: Nieuw Teamlid Climate Safety & Security Onderzoekscentrum

Nieuws - 11 juli 2024

Kevin Rossi treedt in dienst als Assistant Professor in Materials Science Engineering bij het Climate Safety & Security Onderzoekscentrum van de TU Delft Campus Den Haag. 

We zijn verheugd u Kevin Rossi voor te stellen, die zich bij ons voegt als Assistant Professor in Materials Science Engineering en speelt een centrale rol in het Materials Security flagship bij het Climate Safety & Security Research Onderzoekscentrum. Kevin brengt een schat aan expertise mee op het gebied van computationele modellering en kunstmatige intelligentie, met een focus op het ontdekken, begrijpen en engineeren van hoogwaardige materialen. Zijn werk is vooral gericht op toepassingen in groene energie en duurzame chemie, waarbij hij ervoor zorgt dat de gebruikte materialen zowel circulair als kriticiteitsbewust zijn.

Kevin is bij ons onderzoekscentrum komen werken om de impact van zijn onderzoek te vergroten door samen te werken met collega's uit verschillende disciplines en faculteiten. Hij is enthousiast over het bevorderen van een bilaterale overdracht van kennis met vertegenwoordigers uit zowel de private als de publieke sector, met als doel het mogelijk maken van wetenschaps- en datagestuurd beleid dat hedendaagse uitdagingen kan aanpakken.

"Vanaf het stenen en ijzeren tijdperk tot het huidige silicium en plastic tijdperk heeft de materiaalwetenschap het welzijn van de mensheid bepaald. Mijn werk draagt bij aan impact voor een betere samenleving door oplossingen te identificeren die de energietransitie en strategische autonomietransitie mogelijk maken die Europa en Nederland snel moeten realiseren."

Op de campus van de TU Delft in Den Haag strekt Kevins visie zich uit van het atomaire tot het planetaire niveau. Zijn werk is gericht op het overbruggen van verschillende perspectieven en belanghebbenden, het identificeren van gemeenschappelijke belangen en het voorstellen van innovatieve oplossingen om materiële veiligheidsproblemen in Nederland aan te pakken. Deze holistische benadering onderstreept niet alleen de kritische aard van materiaalkunde, maar ook de toepasbaarheid ervan in beleidsvorming en strategische planning op nationaal niveau.

We zijn verheugd Kevin Rossi aan boord te hebben en kijken uit naar de belangrijke bijdragen die hij zal leveren aan een duurzamere en veiligere toekomst door zijn werk bij ons onderzoekscentrum.